četvrtak , 22 februara 2024
Početna / Vijesti / Politika / OOSNP: DPS je sa tri stečajna upravnika ugasila pljevaljska preduzeća zbog čega su najveće žrtve mladi

OOSNP: DPS je sa tri stečajna upravnika ugasila pljevaljska preduzeća zbog čega su najveće žrtve mladi

Iz OO SNP Pljevlja kažu da je predsjednik opštine Igor Golubović od svečane sjednice povodom Dana opštine Pljevlja napravio Dane humora i satire a da je DPS ovaj grad više od trideset godina uništavala i zatvarala radna mjesta lošim i propalim privatizacijama. U saopštenju za javnost OOSNP navodi da je DPS je sa tri stečajna upravnika, stečajnim postupcima ugasila  sva pljevaljska preduzeća koja su se mogla ugasiti, ostavljajući tako bez posla hiljade Pljevljaka, zbog čega su mladi  najveće žrtve i taoci nakaradne ekonomske politike DPS državne vlasti. Prenosimo integralno saopštenje:

„Na svečanoj sjednici povodom Dana opštine Pljevlja predsjednik Opštine Igor Golubović je na vrlo humorističan način uveseljavao mlade ovog grada. Izjavom da mladi ne treba da idu iz ovog grada i da će se otvoriti nova radna mjesta započeta je predizborna kampanja DPS-a i koalicionih partnera.

Gopodine Goluboviću, ovo je bila Svečana sjednica povodom Dana opštine Pljevlja, a ne Dani humora i satire!

Mladi iz Pljevalja su odavno otišli u potrazi za radnim mjestima, a Vaša partija čiji ste istaknuti član je ovaj grad više od trideset godina uništavala i zatvarala radna mjesta lošim i propalim privatizacijama.

DPS je sa tri stečajna upravnika, stečajnim postupcima ugasila  sva pljevaljska preduzeća koja su se mogla ugasiti, ostavljajući tako bez posla hiljade Pljevljaka. Umjesto da budemo Opština sa prosječno najvećim brojem otvorenih novih radnih mjesta u privredi, Pljevlja i Pljevljaci se suočavaju sa smanjenim natalitetom, migracijama i ukidanjem radnih mjesta.

Mladi i građani Pljevalja postali su najveće žrtve i najveći taoci nakaradne ekonomske politike DPS državne vlasti, politike koja je imala za cilj da omogući lako i enormno bogaćenje pojedinaca iz vrha režima i njihovih poslovnih partnera, kroz razne korupcionaške poslove.

Gospodine Goluboviću, koliko ste do sada otvorili novih radnih mjesta? Koliko je zaposleno mladih ljudi u drugom bloku TE Pljevlja, koliko je zaposleno na Aerodromu Pljevlja, koliko je zaposleno u “Vektri-Jakić”, koliko u “Optelu”, a koliko u Toplani? Na koje načine ste do sada podržali mlade da pokrenu sopstveni biznis u Pljevljima, i gdje se nalaze biznis zone u našem gradu?

Mladi Pljevalja, a ni ostali građani, već odavno Vaše izjave ne shvataju za ozbiljno. I vi ste svijesni da na proljeće, zajedno sa Vašom partijom, odlazite u političku prošlost.

Vjerujemo da će Pljevlja u narednom periodu doživjeti privredni oporavak i da će se u Pljevlja ulagati za razliku od vaše Vlade koja je samo iznosila iz Pljevalja, a Pljevljacima ostavljala mrvice.

Odlazeći predsjedniče Goluboviću, zamolili bi Vas da se u budućem periodu uzdržite od ovakvih izjava, jer njima samo još više ubrzavate vaš partijski sunovrat koji će se desiti na proljeće sljedeće godine. Toga morate biti svijesni, jer je to realnost, a Pljevljaci će Vam to i dokazati“ navodi se u saopštenju OO SNP Pljevlja.

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

Rovčanin apelovao na sjednici Odbora: Pomoći FK Rudar da izađe iz blokade računa

Predsjednik Odbora za prosvjetu, nauku, kulturu i sport Nikola Rovčanin apelovao je na današnjoj sjednici …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.