sreda , 30 novembra 2022
Početna / Vijesti / Ekonomija / Opština ulaže 700 hiljada evra za modernizaciju i asfaltiranje lokalnih i nekategorisanih puteva

Opština ulaže 700 hiljada evra za modernizaciju i asfaltiranje lokalnih i nekategorisanih puteva

U oktobru prošle godine započeti su radovi na modernizaciji i asfaltiranju lokalnih i nekategorisanih puteva u opštini Pljevlja, koji su  zbog nepovoljnih vremenskih uslova prekinuti krajem godine i isti su nastavljeni u maju ove godine. Za ovaj posao Opština Pljevlja je izdvojila oko 700 hiljada eura.

U skladu sa Ugovorom koji je Opština Pljevlja potpisala sa “Crnagoraput” ad Podgorica u 2018.godini, ukupne vrijednosti 399.587,98 eura, radovima je obuhvaćeno asfaltiranje 26 putnih pravaca na području seoskih mjesnih zajednica, dok je prema ugovoru iz 2019.godine, vrijednosti 300.000,00 eura, predviđeno presvlačenje i sanacija 8 (osam) putnih pravaca. Od planirana 34 putna pravca, do polovine ove godine, asfaltirano je 19, na kojima je ugrađeno 6400 metara dužnih asfalta, dok su radovi na preostalih 15 pravaca u toku i izvodiće se prema planiranoj dinamici.

U narednim danima slijede radovi na pravcima: Kruševo-Plansko brdo-Bobovo, Mataruge-Kozica, Katrana-Kakmuži, Potpeće-vodoizvorište Zmajevac, Maljevac-Ljuća, više putnih pravaca u MZ Odžak, Most na voloderu-Šljivansko, Kalovića kuće-Lađana i Vraca-Poblaće u okviru kojih će se ugraditi novih 5100 metara dužnih puta.

Takođe, uporedo se izvode radovi i na sanaciji oštećenja na lokalnim i nekategorisanim putevima, gdje je predviđeno da se ugradi 3800 m2 asfaltnog zastora.

Lokalna uprava kontinuirano vodi računa da se u svim mjesnim zajednicama teritorijalno zastupi više putnih pravaca, kako bi se ravnopravno pristupilo unapređenju uslova života na seoskom području.

 

ASFALT CRLJENICE

Kabinet predsjednika

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

Ograničenje rasta cijene peleta važiće i dalje

Vlada ima obavezu da jednom u roku od tri mjeseca preisputuje važenje odluke o ograničavanju …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.