petak , oktobar 15 2021
Početna / Vijesti / Ekonomija / Opština Pljevlja finansira sa 350.000 evra nabavku vozila za komunalna preduzeća

Opština Pljevlja finansira sa 350.000 evra nabavku vozila za komunalna preduzeća

U cilju osnaživanja tri lokalna preduzeća Opština Pljevlja finansiraće sa  350.000 evra nabavku vrijedne mehanizacije za “Čistoću” ( u iznosu od 160.000 evra), “Vodovod” (35.000 evra) i “Lokalne puteve” (135.000 evra). Pripremljena je dokumentacija za raspisivanje javnog poziva za nabavku opreme sa uračunatim PDV-om: utovarivač procijenjene vrijednosti 160.000 evra, dva polovna kamiona – kipera starosti oko 10 godina, za čiju nabavku je planirano izdvojiti oko 100.000 evra, vozila – takozvanog „putara“ 35.000 evra, sa produženom kabinom koji će biti korišćen za sitne intervencije preduzeća.

Iz Kabineta predsjednika opštine sopšteno je da je Budžetom za 2021. godinu planirano 350.000 evra  za nabavku mašina i opreme za komunalna preduzeća čiji je osnivač opština, te da su od  preduzeća doo „Čistoća“, doo „Lokalni putevi“ i doo „Vodovod“ pribavili mišljenje o potrebi i prioritetima za nabavku mehanizacije i opreme.

-Nabavljena vozila za “Lokalne puteve” uposliće se u što skorijem roku i koristiti za radove na sanaciji i održavanju puteva. Vozilo za “Čistoću” koristiće se za održavanjje deponije Jagnjilo a vozilo “Vodovoda” za brze I sitne intervencije. Osnaživanjem javnih preduzeća, izvršiće se direktni uticaj da preduzeća što kvalitetnije obavljaju poslove povjerene od strane Osnivača – navode iz Kabineta.

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

krediti

Korona stopirala otplatu 1,7 milijardi kredita

Moratorijum na kredite zbog krize izazvane pandemijom od aprila prošle do kraja avgusta ove godine …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *