utorak , jun 22 2021
Početna / Vijesti / Ekonomija / Opština Pljevlja kupila dio Sportskog centra „Ada“ za 6.500 eura

Opština Pljevlja kupila dio Sportskog centra „Ada“ za 6.500 eura

Opština Pljevlja kupila je 2,44 odsto vlasništva u Sportskoj dvorani “Ada” u Pljevljima od Šumarskog preduzeća, koje je nakon višegodišnjeg stečaja u februaru ove godine izbrisano iz Centralnog registra privrednih subjekata, prenose Vijesti.

Ugovor o kupovini nedavno je potpisao predsjednik Opštine Igor Golubović i zastupnik stečajne mase likvidiranog Šumarskog preduzeća Radojica Grba.

Opština je vlasnički udio u Sportskoj dvorani “Ada” kupila za 6.500 eura, a novac je uplaćen na depozitni račun Privrednog suda u Podgorici. Nominalna vrijednost vlasničkog udjela bivšeg Šumarskog preduzeća u “Adi” je 160.000 eura.

Grba je, osim Opštini, otkup vlasničkog udjela u pljevaljskoj dvorani nudio i drugim suvlasnicima, Direkciji javnih radova i Ministarstvu finansija, ali niko od njih nije odgovorio na ponudu.

U obrazloženju odluke o kupovini vlasničkog udjela u “Adi” navedeno je da je to u interesu Oštine, s obzirom na ponuđenu cijenu. Opština Pljevlja je jedan od osnivača Sportskog centra “Ada” sa osnivačkim ulogom od 10,45 odsto.

Opština je ranije od Šumarskog preduzeća kupila oko 1.700 metara kvadratnih nekadašnjih stambeno-poslovnih objekata u selima Meljak, Potkrajci, Bobovo, Kosanica i Poblaće. Osim stambeno-poslovnih zgrada koje se nalaze u zapuštenom stanju, Opština je kupila i 11,5 hiljada metara kvadratnih pašnjaka i 7,64 hiljade metara kvadratnih šume treće i četvrte kategorije.

Sve ovo Opština je kupila po cijeni od 35,5 hiljada eura.

Iz lokalne uprave su to obrazložili time da im je ranije Šumarsko preduzeće dostavilo odluku u kojoj je naglašeno da je jedan od uslova da bi se zaključio stečaj u tom preduzeću prodaja nepokretnosti. Vrijednost nepokretnosti u vlasništvu Šumarskog preduzeća 2007. godine procijenjena je na preko 450.000 eura.

 

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

euro-640x360

Preko 100.000 eura u bankama drži 1.887 građana

Ukupni depoziti fizičkih i pravnih lica na kraju prošle godine iznosili su 3,38 milijardi eura, …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *