utorak , 3 oktobra 2023
Početna / Vijesti / Društvo / Opština Pljevlja pozdravlja popuštanje mjera NKT-a

Opština Pljevlja pozdravlja popuštanje mjera NKT-a

Opština Pljevlja pozdravlja odluku Nacionalnog koordinacionog tijela za zarazne bolesti (NKT) da ukine sve posebne mjere protiv širenja korona virusa u opštinama u Sjevernom regionu i izjednači radno vrijeme ugostiteljskih objekata na cijeloj državnoj teritoriji. Zahvalnost dugujemo građanima, zdravstvenim radnicima i svim pravnim subjektima u Pljevljima na doprinosu,saradnji i disciplinovanom ponašanju u poštovanju posebnih mjera uvedenih za naš grad 25. juna. To je rezultiralo prije svega sprječavanju nekontrolisanog širenja zaraze, odnosno sprječavanju povećanja stope oboljelih virusom COVID-19.
Odluka NKT-a da u Pljevljima uvede pojačane mjere još 25. juna, kao i poštovanje istih od strane najvećeg broja sugrađana rezultiralo je usporavanjem trenda porasta i stagnaciji stope novooboljelih u našoj opštini.

Nacionalnom koordinacionom tijelu za zarazne bolesti dugujemo posebnu zahvalnost u uzimanju u razmatranje inicijative Opštine Pljevlja upućene Institutu za javno zdravlje Crne Gore da ukine posebne mjere protiv širenja korona virusa u Opštini Pljevlja, a koje su se odnosile na zabranu rada ugostiteljskih objekata.

Vjerujemo da će popuštanje ovih mjera dovesti do pozitivnog odgovora pljevaljskih ugostitelja sa kojima je rukovodstvo Opštine Pljevlja zadnjih dana imalo intenzivnu komunikaciju u dijelu iznalaženja rješenja za položaj u kom su se našli.Sa druge strane, važno je još jednom naglasiti da borba sa virusom još nije završena i da je i dalje potreban povećan stepen odgovornosti svih nas u poštovanju svih preporuka, kako bi izbjegli situaciju ponovnog pooštravanja mjera.

Dodatni apel upućujemo na Inspekciju rada i zaštite na radu, Upravu za bezbjednost hrane, veterinu i fitosanitarne poslove, Turističku inspekciju, Upravu policije, Sekretarijat za inspekcijske poslove i Komunalnu policiju da vrše pojačane kontrole poštovanja mjera NKT-a, prije svega kontrolu obaveznog nošenja zaštitnih maski i držanja fizičke distance.

Kabinet predsjednika Opštine Pljevlja

 

 

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

Javni poziv za sufinansiranje troškova medicinski potpomognute oplodnje u opštini Pljevlja za 2023.godinu

Javni poziv za sufinansiranje troškova medicinski potpomognute oplodnje u opštini Pljevlja za 2023.godinu možete pogledati OVDJE. …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.