sreda , 30 novembra 2022
Početna / Vijesti / Društvo / Opštinski službenici važniji od djece

Opštinski službenici važniji od djece

Lokalna uprava raspisala je javni poziv za adaptaciju fasada i fasadnih otvora na zgradama koje se snabdijevaju toplotnom energijom iz gradske kotlarnice, u upravi zgrade „Trepča” upozoravaju da je ova stambena zgrade nepravedno izostavljena iz projekta koji vrijedi 360 hiljada eura. Fasade će se raditi na zgradi lokalnog parlamenta, PIO, kao i zgradi Sekreterijata za privredu. Upravnik zgrade Goran Knežević tvrdi da je u prvom navratu bilo predviđeno da se zgrada nađe u projekt, a potom je iz nejasnih razloga isključena iz njega.

-U našoj zgradi se nalazi 32 stambene jedinice, odnosno živi 32 porodice. Raditi fasadu na ovoj zgradi je mnogo potrebnije nego raditi fasadu na objektima gdje se nalazi opštinska ili državna administracija.Ne mogu da shvatim da je nekome bitnije da se uradi fasada na objektima gdje se nalaze kancelarije i gdje sjede službenici do 15 ili 16 časova, nego na zgradama gdje žive i stanuju djeca i starije osobe – kaže Knežević.

On ističe da se zgrada „Trepče” nalazi u centru grada, da se u njoj nalazi i gardska apoteka, te da sa nje svakodnevno opadaju djelovi maltera koji može da povrijede prolaznike.

– Malter, odnosno dijelovi sadašnje fasade, svakodnevno se odvajaju i padaju na trotoarske površine. U takvim situacijama prolaznici su izloženi velikom riziku – kaže Knežević i pojašnjava da stanari zgrade svakodnevno čiste terase od djelova maltera koji opada sa fasade.

Direktor Službi za izgradnju i razvoj Nenad Rubežić ranije je saopštio da je lokalna uprava raspisala javni poziv 4. decembra te da će se ponude dostavljati do 24. januara. Vrijednost predviđenih radova je 367.000 eura.

Izvor: dan.co.me

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

Sklonište u Pljevljima bez osnovnih uslova za život: Struja isključena, beskućnici se smrzavaju

U kući koju Pljevljaci nazivaju skloništem za beskućnike, trenutno borave tri lica bez mogućnosti da …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.