nedelja , maj 31 2020
Početna / Vijesti / Društvo / Orav: Malo napretka u poštovanju prava lica sa intelektualnim smetnjama

Orav: Malo napretka u poštovanju prava lica sa intelektualnim smetnjama

OBILJEŽAVANJE MEĐUNARODNOG DANA LJUDSKIH PRAVA

On je to kazao na obilježavanju Međunarodnog dana ljudskih prava, na konferenciji koja je ove godine posvećena „Poštovanju ljudskih prava sa intelektualnim smetnjama“.

„Crna Gora treba da usvoji akcioni plan, da obezbijedi adekvatno praćenje fonda za rehabilitaciju, u skladu sa konvencijama EU“, kazao je Orav.

Orav na konferenciji

Orav na konferenciji (Foto: Borko Ždero)
Ministar za ljudska i manjinska prava, Mehmed Zenka, ocijenio je da su lica sa intelektualnim smetnjama diskriminisana u Crnoj Gori.

Vršilac dužnosti ombudsmana Crne Gore, Zdenka Perović, ocijenila je da lica sa intelektualnim smetnjama žive na marginama društva i u mnogim životnim oblastima nailaze na velike prepreke.

Zdenka Perović

Zdenka Perović na konferenciji(Foto: Borko Ždero)

Programski direktor Građanske alijanse, Milan Radović, ocijenio je da je Crna Gora u poštovanju ljudskih prava napredovala u odnosu na prethodni period, ali i da se danas u pojedinim oblastima stanje nije popravilo, čak se i nazadovalo.

Izvor: Vijesti

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

milena-popovic487-samardc5beic487-sindikat-doktora

Baštovanima stimulans 15 odsto, sestrama 10

Predsjednica Sindikata doktora medicine Milena Popović Samardžić kazala je za da su pojedini direktori zdravstvenih ustanova zloupotrebljavali …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *