nedelja , jun 7 2020
Početna / Vijesti / Politika / Orban: Evropa nije u Briselu, Evropa smo mi

Orban: Evropa nije u Briselu, Evropa smo mi

BUDIMPEŠTA – Mađarski premijer Viktor Orban izjavio je da je Budimpešta naučila da ne mora da se svidi „umornoj briselskoj eliti”, ističući da je Mađarska budućnost Evrope.

„U poslednjih 10 godina naučili smo da Evropa nije u Briselu”, rekao je Orban u godišnjem obraćanju naciji, preneo je sinoć MTI.

„Evropa smo mi i mi se ne moramo svideti umornoj briselskoj eliti… U prošlosti smo mislili da je Evropa naša budućnost, ali danas znamo da smo mi budućnost Evrope”, rekao je on, prenosi Tanjug.

Orban je izrazio zadovoljstvo što je Mađarska pronašla „zajedničke temelje” sa susednim zemljama, Hrvatskom, Slovačkom, Slovenijom i Srbijom i u poziciji je da sa njima vodi u širu saradnju i stvara saveze.

„Istorija je ponovo dala narodima srednje Evrope šansu da izgrade novi savez, utemeljen na njihovim nacionalnim interesima, koji bi nam omogućio da se branimo od pretnji i s Istoka i sa Zapada”, rekao je Orban, prenosi Hina.

On je ocenio da poslednja decenija predstavlja najuspješnijih 10 godina u poslednjih 100 godina mađarske istorije.

Viktor Orban (Foto A. Vasiljević)
izvor: politika.rs

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

Vladislav Bojović BG

Bojović: Crna Gora da iskoristi potencijal saradnje sa državama regiona nakon epidemije korona

Direktor udruženja Saradnja za budućnost-Crna Gora-Srbija-Republika Srpska Vladislav Bojović učestvuje na međunarodnoj konferenciji u Beogradu: …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *