ponedeljak , 26 septembra 2022
Početna / Vijesti / Društvo / OŠ „Boško Buha“ pobjednik državnog takmičenja u čast antifašizmu

OŠ „Boško Buha“ pobjednik državnog takmičenja u čast antifašizmu

Izvor: PV Informer

U Baru je u petak, 29. 11. 2019. godine održano Državno takmičenje “Crna Gora i njena sloboda” koje organizuje SUBNOR i antifašisti Crne Gore u saradnji sa Ministarstvom prosvjete.

Na ovom takmičenju prvo mjesto osvojila je ekipa OŠ “Boško Buha”. Ekipu su sačinjavali: Jelovac Tijana, Martić Danijela i Kapetanović Ana. Mentor ekipe je profesorica istorije i geografije Biljana Anđelić.

Na takmičenju je učestvovalo 16 ekipa i to iz Bara , Podgorice 2, Bijelog Polja 2 ekipe, Pljevalja, Cetinja, Herceg Novog, Berana, Kotora, Tivta, Petnjice, Kolašina i Nikšića. Svim ekipama prilikom dolaska dati su bedževi i takmičarske marame.

Takmičenje se održavalo u sali Skupštine opštine Bar. Svečani dio počeo je pozdravnim govorom člana predsjedništva SUBNOR-a Crne Gore Dragana Mitova Đurovića koji je poželio dobrodošlicu na finalni dio državnog takmičenja. Istakao je zahvalnost za gostoprimstvo opštini Bar i predsjedniku Dušanu Raičeviću, a pozdravio je predsjednika SUBNOR- a i antifašista Crne Gore akademika Zuvdiju Hođića, potpredsjednicu ove organizacije Branku Nikezić, državnog sekretara u Ministarstvu prosvjete Aleksandra Mitrovića, ambasadora Rusije u penziji Jakova Fedorovića Gerasimova, kao i predsjednike boračkih organizacija. Predsjednik UBNOR-a i antifašista Bara Đuro Marković poželio je dobrodošlicu prisutnima.

Nakon završenog takmičenja profesorica Biljana Anđelić jedan od članova delegacije ispred SUBNOR-a Crne Gore položila vijenac u Dom revolucije u Baru.

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

Mještani Šula najavili blokadu puta prema Pljevljima ako Opština ne riješi problem prevoza

Naselje je nekada brojalo oko dvije hiljade stanovnika, a danas s okolnim selima oko četiri …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.