sreda , novembar 14 2018
Početna / Vijesti / Kultura / Osnovna škola u Matarugama primjer kreativnosti i rada

Osnovna škola u Matarugama primjer kreativnosti i rada

Razlika u životu na selu i gradu sve je manja, kada je u pitanju dostupnost literature, novih saznanja. Dostupnost interneta i informatički rad u školama pokazali su kako izgleda biti učenik seoske škole u Matarugama, koja je prošle godine proslavila 60. Rođendan. Krajem decembra izašao je treći broj elektronskog časopisa mataruške osnovne škole „Hoću da znam“, u kojem je na 26 strana predstavljen „život“ škole, Mataruge kroz riječi i sliku, zadaci iz matematike, pravopis, a sve na ćiriličnom i latiničnom pismu. Opisana je posjeta učenika Cetinju, predstavljen dječiji pisac, rođen 1839. godine u blizini Pljevalja, Lazar Komarčić- Komarica – utemeljivač dječijeg naučno fantastičnog romana.

Novogodišnji broj je obogaćen zagonetkama i poslovicama –  Ako ne možemo kako hoćemo, a mi kako možemo.

Sve čestitke učenicima, nastvanicima, profesorima i direktorki škole Vanji Marković, na posvećenosti, trudu i dostupnosti časopisa koji je podijeljen učenicima i u štampanom obliku.

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

nikica raicevic 1

Večeras izložba slika Nikice Raičevića

Večeras će u centralnom izložbenom prostoru Doma kulture u 19 časova  u okviru  manifestacije “Pljevaljske novembarske svečanosti” biti …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *