subota , 20 jula 2024
Početna / Vijesti / Društvo / Ostavka direktora – djeca u školi

Ostavka direktora – djeca u školi

Posle višesatnog sastanaka roditelja učenika iz Mataruga i prosvetne inspekcije zaključeno je da je bilo više propusta u radu direktorice škole Vanje Marković. Roditelji su zadovoljni razgovorom sa inspekcijom i njihova glavna pritužba je bila na česte izmjene nastvanog kadra u školi, fosiranje nastavnika iz Bijelog Polja i „neprimjereno ponašanje direktorice koja im se obraćala pogrdnim riječima a prosvetne radnike je znala gađati starinskim školskim zvoncetom“.

Posle sastanka roditelji su krenuli da ispisuju djecu iz škole. Po riječima Sretomira Šljukića, predsjednika Savjeta roditelja OŠ “Mataruge”, Markovićeva je nazivajući ga pogrdnim imenom obavjestila da je dala ostavku i da ne moraju ispisivati djecu iz škole.

-Mještani tri MZ Vrulja, Mataruge i Kozica tražili su ostavku Vanje Marković koja se ponašala bahato i vrijeđala nas. Ne želimo da našu djecu svake godine uče drugi učitelji a direktorica non stop dovodi njene iz Bijelog Polja, zaključava školu kako mi ne bismo ušli. Ukoliko Markovićeva bude dala otkaz naša djeca će u ponedeljak krenuti u školu, rekao je Šljukić.

OŠ Matarugeroditelji učenika iz OŠ Mataruge

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

MINISTARKA PROSVJETE, NAUKE I INOVACIJA OTVORILA SAVREMENI KABINET U SREDNjOJ STRUČNOJ ŠKOLI

Ministarka prosvjete Anđela Jakšić Stojanović i ministarka rada i socijalnog staranja Naida Nišić sa svojim …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.