nedelja , januar 17 2021
Početna / Vijesti / Politika / Ostavka odložena – slijedi nadmudrivanje političara

Ostavka odložena – slijedi nadmudrivanje političara

Nakon više od 20 dana i propuštanja javnih dešavanja, predsjednik opštine Mirko Đačić pojavio se na zvaničnom događaju, u srijedu na godišnjoj Skupštini Udruženja penzionera, i tom prilikom je govorio o problemima koje je Vektra-Jakić prouzrokovala opštini Pljevlja dugovanjem od preko 6 miliona evra za koncesione naknade, zbog čega je Budžet opštine  poslednjih mjeseci više puta blokiran na ukupan iznos od 400 hiljada evra. Đačić je izrazio strah od odlaska Vektre -Jakić u stečaj, smatrajući da bi opština trebalo da bude prva u naplatnom redu ukoliko do toga dođe. Đačić je iznio svoj raniji stav da bi dug Vektre Jakić za koncesione naknade opštini Pljevlja – trebalo država da riješi kroz otpisivanje poreskog duga opštini Pljevlja, te da dug po osnovu reprograma za poreze i doprinose padne na teret Vlade.

Kako smo nezvanično saznali, obećanje da Vlada neće dozvoliti da opština ostane bez 6 miliona evra koje joj duguje Vektra-Jakić – razlog je Đačićevog odustajanja od podnošenja ostavke.

U ponedeljak na sjednici Izvršnog i Opštinskog odbora DPS-a Mirko Đačić je odustao od podnošenja ostavke. Kako je Đačić činom usmeno najavljene ostavke pokazao da je jedini političar kome je više stalo do grada nego do funkcije, nije isključeno ni da će je ponovo podnijeti ukoliko centrala iz Podgorice ne ispuni obećano, u šta, s obzirom na dosadašnji odnos prema Pljevljima, mnogi građani sumnjaju.

Dosadašnja minimalna ulaganja u Pljevlja, u odnosu na ostale opštine u CG, drugi je razlog za ostavku Đačića. U opštinu Kolašin kroz radove Direkcije javnih radova CG uloženo je prošle godine preko 6,4 miliona evra a u Pljevlja svega preko pola miliona evra, dok je u Berane prošle godine uloženo preko 10 miliona evra.

Đačićeva ostavka trebalo je da bude ozvaničena 25. aprila, na sjednici SO zakazanoj zbog inicijative opozicionih odbornika koji traže njegovu smjenu iz formalnih i neformalnih razloga. Ostaje još jedno „nadmudrivanje“ pljevaljskih političara oko prazne kase u gradu iz kojeg omladina odlazi, sa stopom mortaliteta mnogo većom od stope nataliteta i koji je jedan od najstarijih gradova u CG.

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

nsd

Božićna čestitka OO Nove Srpske Demokratije

U ime OO Nove Srpske Demokratije i svoje lično ime, sveštenstvu i monaštvu SPC i …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *