utorak , 26 septembra 2023
Početna / Vijesti / Društvo / Oštećen lokalni put prema Vrbi, mještani zabrinuti i zahvalni braći Dujović

Oštećen lokalni put prema Vrbi, mještani zabrinuti i zahvalni braći Dujović

Mještani više sela iz Popovog dola, Lokvica, Cerovca, Višnjice, Leovog brda i Vrbe strahuju da bi zbog odrona mogli biti odsječeni od glavnog puta do Pljevalja. Na 8 km od Gradca prema Vrbi, u mjestu Koritnik, od topljena snijega i velikih padavina, praćenih vjetrom, značajno je oštećen lokalni asfaltni put koji su juče sanirala braća Dujović Dragomir, Dragan i Vladimir. Oni su mašinama sklonili veliki kamen i nanose kamenja iz potoka Provalija, iz koga se voda prelivala danima i doprinijela pucanju asfalta.

Mještanin Stajko Bijedić iz Vrbe  kaže da je korišćenje tog dijela puta postalo otežano a kritično je poslednjih dana.

-U Koritniku je „Vektra Jakić“ uzimala kamenje za nasipanje šumskih puteva kako bi mogla lakše da eksploatiše šumu iz našeg kraja. Tako se otvorio i potok Provalija zbog koga postoji opasnost da se odvali pola brda. Već tri godine problem nije riješen i pozivamo nadležne iz opštine da nam omoguće nesmetano kretanje putem – kazao je Bijedić zahvaljujući braći Dujović na svakom čišćenju puta jer, kaže, da nije Dujovića niko zimi ne bi prošao tim putem“.

I desimir Sandić kaže da su Dujovići uvijek sremni da pomognu bez nadoknade, da su u januaru  svojom mehanizacijom očistili snijeg  sa desetine kilometara puta od Lokvica , Trnovica,Previje, Vrbe, Cerovaca, Crnaca i Popova Dola.

-Devetog februara  komšija je dojavio Dujovićima da  je nadošao potok iz Ljubišnje na mjestu Koritnik , i da prijeti da će odnijeti asvalt jer je kanal  zatpan velikim stijenama nebrigom sekcije za puteve prije neku godinu. Istoga dana Dujovići su se odazvali pozivu – kazao je Sandić dodajući da tim putem saobraćaju kamioni sa prikolicom punom balvana pa je često i rizično sresti se sa tim grdosijama.  Sandić se nada da će na proljece  sekcija za puteve popraviti put do Popova Dola,  Vrbe i Zahuma, jer je propao pod teretom balvanaša, a nada se da će i asvalt doći do Manipulacije u Vrbi i tako povezati Ljubišnju sa izletnicima, a mještani sa strane bi lakše dolazili svojim kućama, jer ovaj sadašnji put je propao i pun rupa.

Oštećen lokalni put u Koritniku
Oštećen lokalni put u Koritniku

Vo

Direktora opštinskog preduzeća Lokalni putevi Dragan Jovović rekao je za Pljevaljske novine da mještani Vrbe nisu tražili pomoć od njih i da je potrebno da na lice mjesta izađu inženjeri iz nadležnog sekretarijata kako bi se prema projektnoj dokumentaciji odredio način saniranja puta. Kaže da su radili na sanaciji puta prema Šljivankom jer je, predsjednik te mjesne zajednice uputio poziv, zbog naglog priliva vode bujica nanijela granje i kamenje.

Mještani zahvalni braći Dujović
Mještani zahvalni braći Dujović

IMG-9cf588dc2fa29de8d37d33d8c7fc6dbc-VIMG-2f22c061c994c628e0640681ebfa7b95-V

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

Održana konferencija za medije menadžmenta Vodovoda o teškoj finansijskoj situaciji u preduzeću

Menadžment lokalnog preduzeća „Vodovod“ je u sali Skupštine opštine Pljevlja organizovao pres na kome su …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.