ponedeljak , 25 septembra 2023
Početna / Vijesti / Društvo / Otac Predraga Leovca na svečanoj akademiji povodom 22 godine od Bitke na Košarama: Bol se ne može umanjiti, niti će tuga ikada uminuti

Otac Predraga Leovca na svečanoj akademiji povodom 22 godine od Bitke na Košarama: Bol se ne može umanjiti, niti će tuga ikada uminuti

Ministarstvo odbrane Srbije organizovalo je komemorativnu svečanost u znak sjećanja na 108 vojnika Vojske Jugoslavije koji su prije 22 godine poginuli boreći se protiv pripadnika Oslobodilačke vojske Kosova (OVK) u bici na Košarama u blizini granice sa Albanijom.

Visoki državni i vojni zvaničnici Republike Srbije, prisustvovali su u nedelju uveče komemorativnoj akademiji u beogradskoj „Kombank dvorani“ povodom 22. godišnjice dvomjesečne bitke na Košarama.

Ministarka za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, Darija Kisić Tepavčević zahvalila je borcima koji su učestvovali u bici i naglasila da zbog njih „riječi junaštvo, čast i otadžbina danas imaju viši smisao“.

„Život za otadžbinu dalo je 108 hrabrih vojnika. Iza njih su ostali nedosanjani snovi, neostvarene ljubavi, nerođena djeca”, rekla je Kisić Tepavčević.

Događaju su prisustvovali otac i brat tragično nastradalog potporučnika Predraga Peđe Leovca, Mile i Pavle Leovac.

„Vrijeme ne liječi rane, već nas samo uči da živimo sa boli koja ne jenjava. Bol se ne može umanjiti, niti će tuga ikada uminuti, ali ovakve manifestacije i pažnja koja se posvećuje uspomeni na one kojih više nema, znači više nego što možete da zamislite“, istakao je otac tragično preminulog potpukovnika, Peđe Leovca.

Mile Leovac

Izvor: nova.rs

 

 

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

Održana konferencija za medije menadžmenta Vodovoda o teškoj finansijskoj situaciji u preduzeću

Menadžment lokalnog preduzeća „Vodovod“ je u sali Skupštine opštine Pljevlja organizovao pres na kome su …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.