sreda , novembar 25 2020
Početna / Vijesti / Društvo / Otkriven još jedan slučaj trgovine ljudima u Crnoj Gori

Otkriven još jedan slučaj trgovine ljudima u Crnoj Gori

 

Službenici Sektora kriminalsitičke policije su zajedno sa pripadnicima Centra bezbjednsoti Nikšić otkrili još jedan slučaj trgovine ljudima i protiv osumnjičenog podnijeli krivičnu prijavu Višem državnom tužilaštvu.

Preduzimajući aktivnosti na nivou Operativnog tima za borbu protiv trgovine ljudima, kriminalistička policija je nakon niza istražnih radnji došla do podatka da je ženska osoba iz Kosova stara 22 godine više puta prodavana na teritoriji Crne Gore radi sklapanja nedozvoljnog braka.

Žrtva trgovine ljudima je prethodnih mjeseci boravila u Crnoj Gori zbog loših materijalnih i porodičnih uslova na Kosovu nakon čega je osumnjičeni S.H. (44) iz Podgorici prinudio da stupa u nedozvoljene brakove sa licima sa kojima ih je osumnjičeni ugovarao radi sticanja lične materijalne koristi.

S.H. je izvršio navedeno krivično djelo na način što je, sumnja se, koristeći teške prilike, oštećenu prodavao radi sklapanja nedozvoljenog braka, gdje je tom prilikom od lica kojima je prodavao uzeo novac u iznosu od 500 eura i motorno vozilo.

Uprava policije ostaje posvećena istraživanju i procesuiranju slučajeva trgovine ljudim.  Od početka 2020. godine na teritoriji Crne Gore 11 lica je procesuirano za trgovinu ljudima.

 

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

Budžet

Krivokapić ne očekuje opstrukcije u koncipiranju budžeta

Buduća vlada, prema riječima njenog mandatara Zdravka Krivokapića, ne očekuje opstrukcije u vezi koncipiranja budžeta …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *