sreda , 24 jula 2024
Početna / Vijesti / Politika / Otpušteni radnici „Vodovoda“ uputili otvoreno pismo direktoru Čedu Gosipiću

Otpušteni radnici „Vodovoda“ uputili otvoreno pismo direktoru Čedu Gosipiću

 

Običaj je kada upućujete otvoreno pismo da onoga kome pišete oslovite sa „poštovani gospodine“, međutim, mi tebe tako nećemo osloviti. „Poštovani“ nisi, jer te po poštenju ne pamtimo, već po svemu što je poštenju suprotno. „Gospodin“ nisi, jer gospodina ne čini skupo odijelo, već nešto sasvim drugo. Zato ćemo te osloviti sa – druže Čedo!!!
Druže Čedo,
Ovih dana iz medija se moglo pročitati sve o tvom „uspješnom“ vođenju Vodovoda u poslednje četiri godine. Mišljenja smo da tvoje direktorovanje u Vodovodu, ipak, nije bilo „uspješno“, jer si ovo preduzeće oštetio za „samo“ tričavih 60 000 evra. Ipak, ti si u svom radnom vijeku navikao na milionske sume. Šta je za tebe i tvoje „poslovne partnere“ 60 000 evra?!
Jedini tvoj argument na optužbu o pronevjeri 60 000 evra je kako je Mijo Lekić primio 40 radnika u Vodovod. Tačno! Mijo je zapošljavao radnike, pomagao je ljudima, ne gledajući na političku pripadnost, za razliku od tebe koji od ljudi tražiš da budu poltroni, da ti služe kao velikom poglavici, kako bi zaslužili koju mrvicu sa tvoga direktorskog stola.
Pljevljaci pričaju da zapošljavaš samo političke istomišljenike, ali to nije sasvim tačno. Tebi je politika uvijek bila u zapećku materijalnog interesa – put preko koga sigurnim korakom gomilaš svoje bogatstvo. Za tebe ne postoji ideologija, država, nacija… Tvoj jedini bog je evro, druže Čedo!
Četrdeset godina direktoruješ i šefuješ od preduzeća do preduzeća i iza sebe ostavljaš pustoš: na stotine otpuštenih radnika, ugašena preduzeća, enormne dugove, kredite, stečaje… Kao po pravilu, posle svakog tvog novog „poslovnog poduhvata“ za tobom jure optužnice za pronevjeru milionskih suma. Nekim čudom uvijek se izmigoljiš u poslednjem momentu. Sreća, postoji onaj sud sa kog niko nije pobjegao, pa nećeš ni ti, druže Čedo. (Kuku tome u zlo ko se nada/Blago tome ko na pravdi strada!)
Prije godinu dana istjerao si nas nekoliko radnika sa svojih radnih mjesta, samo zato što nismo pristali da budemo tvoji poltroni (neljudi), zato što nismo pristali da špijamo svoje kolege i da slijedimo tvoju interesnu politiku zarad ostanka na radnim mjestima. Proglasio si nas tehnološkim viškom samo zato što nismo htjeli da igramo onako kako ti sviraš, zato što nismo poklekli pred ucjenama tvog poslovnog potrčka Mladena Dragaševića i zato što nismo pristali da uđemo u tvoj žuti DPS sindikat. Onda si smislio bodovanje po obrascu čiji je krajnji rezultat morao biti naš progon iz Vodovoda.
Druže Čedo, svaki laik zna da kad nekoga proglasiš tehnološkim viškom – njegovo radno mjesto se gasi. Međutim, ti si na naša radna mjesta doveo druge radnike. Nemamo mi ništa protiv tih ljudi, ali treba da znaš da tebe i svu tvoju kliku smatramo za lične i porodične neprijatelje.
Proglasio si tehnološkim viškom 7 radnika, a uposlio 37 novih. Istovremeno bezočno optužuješ nekoga drugoga za nerealna zapošljavanja. Gdje je tu logika?! Misliš da niko u Pljevljima ne razumije tvoje pokvarene kvaziposlovne igrice i marifetluke.
Otpuštanje nelojalnih radnika, dovođenje na desetine partijskih poslušnika, smanjenje plata radnicima (a povećanje primanja menadžmentu); povećanje cijena vode; zaduživanje preduzeće sa više kredita koje vraćaš tako što otimaš od usta radnika… To su tvoji poslovni rezultati u Vodovodu!
Našim progonom iz Vodovoda pokušao si dovesti do prosjačkog štapa nas i naše porodice. Mislio si da ćemo doći da pokorno pokucamo na tvoja vrata. Nećemo nikad! To je bila samo tvoja neostvarena želja!
Druže Čedo, tvoje direktorovanje je prošlo. Na mladima svijet ostaje! Dok ti polako pakuješ svoje pune kofere, odbrojavajući poslednje dane pred odlazak u penziju, moraš da znaš da će pravda zakucati na tvoja vrata kad se – najmanje nadaš. nsd
Znamo da ćeš reći da su sve ovo političke priče plasirane u susret predstojećim predsjedničkim i lokalnim izborima. Ipak, nisu! Za izbore smo ti spremili poslasticu, a ti se zapitaj šta si sve radio u Vodovodu kako bi ga učinio „uspješnim“ preduzećem.
Toliko od nas, druže Čedo! Zasad!!!

U Pljevljima, Otpušteni radnici:
20. februar 2018. Nemanja BRAŠANAC
Marijan PALIBRK
Srđan KNEŽEVIĆ

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

Tosic: Nuzno je da oni koji su unistili pljevaljska preduzeca odgovaraju

Danas je Skupštinu opštine Pljevlja zvanično posjetio potpredsjednik Vlade Crne Gore Momo Koprivica. “Imajući u …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.