utorak , 26 septembra 2023
Početna / Vijesti / Društvo / Otvoreno pismo ugostitelja Pljevlja

Otvoreno pismo ugostitelja Pljevlja

Predsjedniku opštine, Skupštini opštine, Kriznom štabu Opštine Pljevlja, TO Pljevlja i NKT-u

Poštovani,

Obraćamo Vam se povodom najnovijih mjera NKT-a, koje su u primjeni u zadnjih 20-tak dana na teritoriji naše zemlje, a konkretno povodom ponovnog zatvaranja ugostiteljskih objekata.

Ovo je od početka pandemije već treći put da nam je zabranjen rad, bez ijednog konkretnog dokumentovanog razloga i pojašnjenja, i zbog nas a i zbog šire javnosti. Time se stiče utisak da je ugostiteljstvo uzrok katastrofalne epidemiološke situacije u našoj državi, a svi ostali subjekti i činioci u zajednici da su neduži. Zato tražimo da neko relevantan dokumentuje te teške optužbe ili da se javno izvine svim ugostiteljima, ukoliko su neutemeljene. Mi tvrdimo i znamo da su takve optužbe neutemeljene za šta već imamo veliki broj pokazatelja i činjenica.

Posledice koje mi trpimo ovako nestručnim donošenjem mjera su nesagledive i nenadoknadive. A do današnjeg dana od lokalne uprave nismo dobili nikakvu pomoć, čak ni predlog za razgovor o tome. Subvencije, djelimične, koje su isplaćene od Vlade su samo mali dio naših ogromnih troškova koji se gomilaju iz dana u dan.

Situaciju u koju smo dovedeni, naglašavamo niti našom krivicom, niti željom, ne možemo nikako prebroditi bez ozbiljne pomoći svih relevantnih institucija na lokalnom i državnom nivou i to što hitnijim djelovanjem.

Zato ovim putem tražimo HITAN SASTANAK sa:

1.Predsjednikom Opštine

2.Predsjednikom Skupštine Opštine

3.Kriznim štabom

4.Turističkom organizacijom

5.Predstavnicima NKT-a

Da konačno zajednički sagledamo trenutnu situaciju i pokušamo doći do rešenja koje će je bar djelimično ublažiti.

Apelujemo da naš zahtjev shvatite ozbiljno i nađete što prije vremena za ovaj sastanak jer za nas, naše zaposlene i članove naših porodica svaki sat je postao veliki.

Udruženje ugostitelja Pljevalja

 

 

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

Održana konferencija za medije menadžmenta Vodovoda o teškoj finansijskoj situaciji u preduzeću

Menadžment lokalnog preduzeća „Vodovod“ je u sali Skupštine opštine Pljevlja organizovao pres na kome su …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.