subota , maj 30 2020
Početna / Vijesti / Društvo / Pacijent i njegova posjeta napali medicinsku sestru na Internom odjeljenju

Pacijent i njegova posjeta napali medicinsku sestru na Internom odjeljenju

Zaposleni u JZU Opšta bolnica izražavaju zabrinutost zbog sve češćih napada na zdravstvene radnike, a jedan od takvih incidenata se upravo desio u srijedu, 25.septembra oko 20 časova na Internom  odjeljenju, navodi se u saopštenju za javnost iz pljevaljske Opšte bolnice.

Incident se desio u toku redovnog procesa rada na Internom odjeljenju.

U bolničku sobu samoinicijativno je ušla osoba koja je došla u posjetu pacijentu na bolničkom liječenju, koja je nakon dva upozorenja sestre da napuste odjeljenje. verbalno i fizički, zajedno sa pacijentom, napala medicinsku sestru. Slučaj je prijavljen Centru bezbjednosti Pljevlja.

-Ovim putem apelujemo na sve građane da imaju razumijevanja i tolerancije prema zdravstvenim radnicima koji obavljaju jedan od najkompleksnijih i najodgovornijih poslova. Primjerenim ponašanjem i poštovanjem kućnog reda Ustanove građani će dati svoj doprinos nesmetanom radu zdravstvenih radnika, a samim tim i dobrobiti pacijenata, navodi se u saopštenju za javnost.

zgrada Interno odjeljenje

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

milena-popovic487-samardc5beic487-sindikat-doktora

Baštovanima stimulans 15 odsto, sestrama 10

Predsjednica Sindikata doktora medicine Milena Popović Samardžić kazala je za da su pojedini direktori zdravstvenih ustanova zloupotrebljavali …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *