sreda , januar 27 2021
Početna / Vijesti / Politika / Partija smjenjuje Đačića ili diže ruke zbog besparice?

Partija smjenjuje Đačića ili diže ruke zbog besparice?

Već pet dana u Pljevljima je glavna nezvanična tema da li je predsjednik opštine Mirko Đačić dao ostavku na ovu funkciju jer više ne može da „izdrži stalni pritisak i blokade žiro računa“, te da u opštoj besparici nema uslova za rad, ili ga je partija prisilila na to, a priče su otišle do toga da ljudi pozivaju našu redakciju i interesuju se kada je zakazana konferencija za novinare.

Đačić je zvanično na godišnjem odmoru ali su krenule „kombinacije“ ko bi ga mogao da ga zamijeni, a najčešće pominjani su Avdo Ajanović i Danijel Živković.

Kako zakon nalaže da predsjednik  opštine mora biti iz reda odbornika a vladajući DPS je već iscrpio svoju odborničku listu jer je zbog konflikta interesa morao da zamijeni dosta odbornika. Ukoliko bi neko od odbornika zauzeo predsjedničko mjesto, DPS-u ostaje samo Mersida Aljićević koja bi u tom slučaju morala da napusti mjesto direktora Doma starih, kako bi bila odbornica i ostvarivala naknadu od 150 evra. U suprotnom upražnjeno odborničko mjesto pripada klubu koji posle vladajućeg DPS-a ima najviše odbornika, a to su Demokrate. Tako je Đačić u ovom momentu nezamjenjljiv.

Opozicija je pokrenula inicijativu za smjenu Đačića iz formalanih i neformalnih razloga. Komentari građana zavise kojoj partiji su naklonjeni ali je iznenađujuće da često opozicioni birači kažu da je Đačić čovjek na mjestu samo mu loša partija. Dok pojedini kažu da je iskopao grad i da bježi, drugi kažu da je jedini predsjednik koji je nešto uradio za ovaj grad. Oni koji su mišljenja da partija sklanja Đačića kažu da im Đačić ne odgovara jer misli svojom glavom i nije puki poslušnik, što je dokazao podnošenjem krivične prijave protiv Miomira Mugoše, partijskog kolege, kao i oštrim sukobom sa Draganom Brkovićem. Opozicija mu između ostalog pripisuje licemerje zbog partijskog zapošljavanja u Odborima direktora, koje je zdušno kritikovao na početku prvog mandata smatrajući ih nepotrebnim i neracionalnim.

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

Vladislav-Bojovic

Bojović: Nova vlada da ne slijedi Đukanovićevu politiku prema Srbiji

U Crnoj Gori se u dužem vremenskom periodu uspostavlja matrica po kojoj je Srbija kriva …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *