subota , 1 oktobra 2022
Početna / Vijesti / Društvo / Peleta u slobodnoj prodaji nema, a isporuke po subvencioniranim cijenama za građane Pljevalja idu sporo

Peleta u slobodnoj prodaji nema, a isporuke po subvencioniranim cijenama za građane Pljevalja idu sporo

Na pragu grejne sezone raste i interesovanje građana koji se griju na pelet da što prije nabave neophodni energent po subvencioniranim cijenama, a koji obezbjeđuje opština Pljevlja od lokalnog preduzeća „Jasen“.

Redakcija portala je kontaktirala nadležne u opštini Pljevlja i dobila informaciju da je do sad pelet isporučen samo za nešto preko 100 domaćinstava, iako se prijavilo oko 1000 građana za isporuku peleta po subvencioniranim cijenama. Ovo će sigurno zabrinuti mnoge korisnike peleta koji na pragu grejne sezone nemaju peleta, a visoko su na spisku za isporuku peleta.

Redakcija portala je kontaktirala D.o.o. „Jasen“ i od njih dobila informaciju da peleta nema u slobodnoj prodaji i da svi viškovi pored isporuke za građane Pljevalja koji pelet dobijaju po subvencioniranim cijenama će ići za izvoz.

Ove informacije sigurno neće ići na ruku onim građanima koji troše više od dvije palete peleta tokom grejne sezone. Nadležni državni organi nisu zabranili izvoz peleta na određeno vrijeme, kako je to urađeno u okruženju, sve dok se ne podmire potrebe građana u Crnoj Gori i to će sigurno izazvati probleme u nabavci peleta na domaćem tržištu.

Izvor-pvinformer

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

DANAS SE TREBA UZDRŽATI OD ZLIH MISLI: Danas je praznik Vere, Nade, Ljubavi i njihove majke Sofije,važno je da URADITE OVU STVAR

Srpska pravoslavna crkva i vernici danas slave praznik posvećen Svetim mučenicama Veri, Nadi, Ljubavi i …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.