sreda , maj 23 2018
Početna / Vijesti / Društvo / Plasteničkom proizvodnjom do upošljavanja OSI sa sela

Plasteničkom proizvodnjom do upošljavanja OSI sa sela

vaso plstenicka proiyvodnja

NVO “Da zaživi selo” iz Pljevalja počela je od 10 januara ove godine sa realizacijom projekta, pod nazivom „Ekonomsko osnaživanje osoba sa invaliditetom sa seoskog područja Pljevalja kroz osposobljavanje za plasteničku proizvodnju“, a u partnerstvu sa NVO “Inkluzija” i DOO “Čistoća”.

Vrijednost projekta je 46 536 evra, a cilj projekta je podsticanje i socijalna uključenost lica sa invaliditetom sa seoskog područja kroz njihovo osnaživanje i zapošljavanje u oblasti poljoprivredne plasteničke proizvodnje. Ciljne grupe su nezaposlena lica sa invaliditetom sa seoskog područja, koja se nalaze na evidenciji Biroa rada u Pljevljima.

Projekat traje 10 mjeseci, a glavne aktivnosti su: organizovanje osposobljavanja 6 lica sa invaliditetom za konkretno radno mjesto za plasteničku proizvodnju u vremenskom periodu od 3 mjeseca (2 mjeseca teorije i 1 mjesec prakse), a nakon toga sledi upošljavanje 6 lica na period od 5 mjeseci na konkretnom radnom mjestu u DOO „Čistoća“ – RJ „Zelenilo“ i podjela 6 plastenika sa svom neophodnom opremom za sva osposobljena lica u cilju njihovog ekonomskog osnaživanja i nakon realizacije projekta.

Projekat je podržan od Zavoda za zapošljavanje Crne Gore, kroz Program zapošljavanja lica sa invaliditetom, povećanje konkurentnosti kroz sticanje stručnih kvalifikacija i vještina, kao i stimulisanje poslodavaca za zapošljavanje ovih lica.

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

multipla skelroya

Tribina o multiploj sklerozi

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *