četvrtak , 18 jula 2024
Početna / Vijesti / Kultura / Pljevaljska tamburica na svjetskom festivalu

Pljevaljska tamburica na svjetskom festivalu

Gradski tamburaški orkestar Pljevlja promoviše uspješno našu opštinu na mnogobrojnim nastupima u zemlji i regionu. Uspješno se predstavio Podgoričanima koncertom, 8. Maja, u galeriji “Modigliani”. Na repertoaru su se našle najljepse tamburaške pjesme i romanse. Nastupali smo u formi velikog orkestra sa 16 tamburaša i vokalnim solistima: Nevenom Marić, Mugdinom Nuhanovićem i Esadom Memićem.

Ljubav prema muzici, druženje, čine zadovoljstvo članovima koji imaju redovne probe orkestra. Očekuje ih učešće na  najvećem svetskom tamburaškom festivalu 11. Tamburica festu, u Novom Sadu 20.juna. Festival će trajati četiri dana a najavljeno je više od pet stotina učesnika, među kojima su najveći tamburaški orkestri iz zemlje, regiona i Evrope. Zemlja prijatelj ovogodišnjeg festivala je Narodna Republika Kina.

-Prvi put ove godine  nastupamo sa svojom kompozicijom u takmičarskom dijelu Tamburica festa. Svako gostovanje predstavlja nadahnuće, prijatno druženje za zaljubljenicima u zvuk tambure i potvrdu našeg stalnog rada, rekao je Emir Prekić, osnivač i vođa orkestra . Pored standardnog takmičarskog programa sa velikim i malim tamburaškim orkestrima, na različitim lokacijama u Novom Sadu, nastupiće i Kineski nacionalni orkestar, Zvonko Bogdan, Marija Šerifović pa i Dženan Lončarević u okviru revijalnog dijela festivala. Za pasionirane ljubitelje tamburice biće pripremljen i prateći program, puput izložbi slika, otvaranja spomenika kompozitora tamburaških pjesama Marka Nešića i sl.GTO4GTO3

GTO2

V.M.

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

Zvezdin karavan 1. juna u Pljevljima, istog dana i humanitarni koncert

Karavan Fudbalskog kluba Crvena Zvezda dolazi u Pljevlja. Pljevaljski ogranak navijačkog kluba „Delije“ poziva vas …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.