petak , oktobar 15 2021
Početna / Vijesti / Politika / Pljevaljske Demokrate organizovale prijem za nove članove

Pljevaljske Demokrate organizovale prijem za nove članove

Uz poštovanje Covid mjera juče je Opštinski odbor Demokrata u Pljevljima organozovao prijem za nove članove partije, saopšteno je iz te stranke.

„Demokrate s ponosom ističu da se poslednjih mjeseci bilježi masovno pristupanje građana i snažna podrška Demokratskoj Crnoj Gori, što je dokaz iskrene, dosljedne i posvećene politike utemeljene na ideji pomirenja, poštovanju građanskih prava i snažnom ekonomskom razvoju.

Predsjednik OO Milojica Tešović, istakao je da su Demokrate u Pljevjima prije 5 godina krenule iz male prostorije sa nekoliko desetina ljudi, a da se danas članstvo broji u hiljadama. Ovo je potvrda kontinuiranog rasta velike demokratske porodice koja se svakodnevno širi. Tešović se zahvalio i poželio dobrodošlicu novim članovima i izrazio uvjerenje da će rad i politika Demokratske Crne Gore dobiti i rezultatsku potvrdu na prvim narednim izborima“, navode u saopštenju.

demokrate 1

Funkcioner Demokrata i izvršni direktor EPCG, Nikola Rovčanin, rekao je da je Demokratka Crna Gora danas temelj, faktor stabilnosti i garant očuvanja narodne volje izražene 30. avgusta.

Kako je dodao, ogromna podrška Demokratama koja se osjeća i jasno uočava u svakom naselju, ulici i selu, rezultat je poštene i iskrene politike koja treba da služi na ponos svakom članu i simpatizeru.

„Kada je gorelo, mi smo bili ti koji su gasili političke požare, kada su se branila osnovna ljudska prava založili smo se hrabro i masovno, kada su svi lagali zarad sitnih političkih poena, mi smo govorili istinu koliko god bila teška, ali smo ostali dosljedni i održali svoju riječ“, istakao je Rovčanin i pohvalio konkretne rezultate sa akcentom na dječije dodatke, besplatne udžbenike, povećanje minimalne zarade i poljoprivrednih penzija, kao i jeftinije električne energije.

demokrate 2

Rovčanin je najavio izvjesnu realizaciju investicija u Pljevljima, HE Otilovići, toplifikaciju grada i ekološku rekonstrukciju TE Pljevlja. On je dodao da ubijedljivu pobjedu lokalne opozicije u Pljevljima na predstojećim lokalnim izborima više niko ne dovodi u pitanje.

demokrate 3

„Danas se nalazimo između dva ekstremna politička pola i suočavamo sa onima koji kalkulišu i opstruišu namjeru države da obezbijedi vjerska prava, što smo svi mogli vidjeti u slučaju ustoličenja mitropolita na Cetinju, ali čuvamo našu iskrenu političku ideju snažno usmjerenu ka evropskoj budućnosti Crne Gore i boljem životu svih građana. Tu ideju nikada masovnije i otvorenije građani nisu podržavali kao danas, što nam je motiv da nastavimo još posvećenije i snažnije“, zaključio je Rovčanin.

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

Tošić Marko DPS

Izabran novi Savjet mladih DPS, za predsjednika Marko Tošić

Na izbornoj konferenciji, 25. Septembra, izabran je novi OO Savjeta mladih DPS Pljevlja koji ima …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *