petak , jun 5 2020
Početna / Vijesti / Politika / Pljevaljski odbor za odbranu svetinja: BOGDANOVIĆ – NEZNALICA I „MINISTAR“ U POKUŠAJU

Pljevaljski odbor za odbranu svetinja: BOGDANOVIĆ – NEZNALICA I „MINISTAR“ U POKUŠAJU

Saopštenje Pljevaljskog odbora za odbranu svetinja

 

Mediji koji nisu ni objavili saopštenje „neformalne grupe“ koja se zove Pljevaljski odbor za odbranu svetinja, poput RTCG, požurili su da objave retroregaovanje „počasnog građanina Majami Biča“ i jednog od „najboljih studenata u generaciji“ privatnog beogradskog Fakulteta za menadžment, aktuelnog crnogorskog ministra kulture Aleksandra Bogdanovića. Biće da je akcenat na ovom „neformalna grupa“, za koju ipak morate priznati da je dio one takođe neformalne grupe od nekoliko stotina hiljada građana Crne Gore, koji u mirnim litijama širom države brane svoje svetinje od dušebrižnika tipa Bogdanovića. Dakle, ako smo mi „Odbor“ onda je i on „ministar“!

Spočitavajući nama da nismo ni pročitali do kraja njegovov medijski ispad predočava zapravo notornu činjenicu da je reagovao na izvode iz našeg saopštenja, prenesene u „Vijestima“, koje su danas dopunili sa više izvoda iz originalnog saopštenja! Upravo ovako:

https://www.vijesti.me/vijesti/drustvo/pljevaljski-odbor-za-odbranu-svetinja-bogdanovic-da-podnese-ostavku-zbog-neistina

Naše reagovanje prenijeli su,sem „Vijesti“, i brojni drugi mediji, naravno ne i RTCG, te se mogao potpuno informisati. Da je to učinio, saznao bi da su „probijanje glave sveca i skrnavljenje štukature“, kako stručno a zapravo jezivo neuko tvrdi „ministar“, obavili njegovi ideološki prethodnici još 1946. godine, u pokušaju da namontiraju peć i ugriju se na partijskim sastancima koje su u hramu Božjem držali!

A da je tako, i gore od toga, i gore nego što iko može zamisliti, svjedoči dokument koji smo u reagovanju predočili – dio izvještaja Svetog Sinoda Srpske pravoslavne crkve, nakon divljanja komunista na praznik Svete Trojice, juna mjeseca 1948. godine:

  • Na dan duhova ove godine osam do deset omladinaca, pod rukovodstvom odraslih ljudi, a pod pokroviteljstvom organa vlasti, ušli su u hram u Manastir Sv.Trojice kod Pljevalja, Eparhija budimljanska – polimska. Ušli su pod kapama i cigaretama u zubima i igrali kolo pred samim oltarom. Tom prilikom psovali su i hulili na Boga i Svetinje a onda počeli rušiti po crkvi, razbijati kandila, obarati svijećnjake, preturati pjevnice sa knjigama i dok je narod protestovao sa suzama ali im nije smio ništa jer su bili naoružani revolverima. Najposlije su polupali sve prozore na crkvi onda vršili nuždu uza samu crkvu a potom izmetom izmazali ikonu Svete Trojice…

Pa kao što rekosmo u prethodnom saopštenju: ne ponovilo se! A da se ne bi ponovilo NE DAMO SVETINJE!

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

Vladislav-Bojovic

Bojović: Režim u birački spisak Crne Gore upisao preko 130 000 lica bez osnova

Zabrana ulaska u Crnu Goru samo za putnike iz Srbije jeste tragikomična činjenica i jasna …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *