ponedeljak , novembar 29 2021
Početna / Vijesti / Društvo / Pljevaljski Odbor za odbranu svetinja poziva na moleban

Pljevaljski Odbor za odbranu svetinja poziva na moleban

DRAGA BRAĆO I SESTRE

GOSPODO PLJEVALJSKA

Neizmjerno smo blagodarni što ste se sinoć dostojanstveno i u velikom broju odazvali pozivu naše Svete Srpske Pravoslavne Crkve i našeg duhovnog pastira, njegovog preosveštenstva vladike Atanasija, i prisustvovali Molebanu koji je služen u našim hramovima. Hodeći sinoć u Litiji na čijem je čelu bio patrijarh Varnava, pokazali ste da ste dostojni njegovog svetog lika i djela, lika i djela sveštenomučenika trojičkog Serafima Džarića i ostalih pljevaljskih sveštenomučenika.

Pozivamo Vas da i večeras dođete na Moleban Presvetoj našoj Majci Bogorodici koji će služiti naši sveštenici u Crkvi Svete Petke u 18 sati. Nakon odsluženog Molebana krenuće Litija ulicama Pljevalja i biće pročitan SVETOVASILIJEVSKI PROGLAS.

Neka večeras niko ne ostane svojoj kući! Neka rijeke ljudi, žena i djece, svaka pravoslavna porodica, iz svakog dijela grada i sa svakog pljevaljskog sela krenu složno i dostojanstveno u naručje svojoj Majci Crkvi. Neka se večeras duše naših predaka sa Nebesa vesele i ponose svojim potomcima. Neka hrišćanska ljubav naših toplih i bogobojažljivih duša otopi okove leda koji nas stežu sa svih strana. Tako ćemo od vojske satanske sačuvati našu Svetu Trojicu, našu Dovolju, našu Dubočicu, naše Aranđelovo i sve naše svete crkve koje na zemlji sijaju kao zvijezde i obasjavaju naša srca.

Mi drugog putovođu i drugu poruku za Vas nemamo, osim riječi našeg slavnog patrijarha Varnave čije riječi sa Nebesa odjekuju:

„NA OKUP SRPSKI NARODE!

NA OKUP, NE PROTIV NAŠE BRAĆE DRUGE VJERE ILI DRUGE NARODNOSTI, NEGO PROTIV BEZUMLJA I KORUPCIJE!

NA OKUP SRPSKI NARODE U IME ČASTI I OBRAZA!

NA OKUP, SRPSKI NARODE, U IME BOGA I SVETOGA SAVE!

NA OKUP, SRPSKI NARODE, U IME ISTORIJE TVOJE I LEGIONA MUČENIKA TVOJIH!

NA OKUP, SRPSKI NARODE, RADI DJECE TVOJE I BUDUĆNOSTI TVOJE!

ZA KRST ČASNI I SLOBODU ZLATNU!

PLJEVALJSKI ODBOR ZA ODBRANU SVETINJA

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

eu

Sedam eura za ulazak u EU

Građani Crne Gore jednom u tri godine moraće da plate naknadu za putovanja u zemlje …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *