nedelja , 25 februara 2024
Početna / Vijesti / Društvo / PLJEVALJSKI PREDŠKOLCI U POSJETI OPŠTINI PLJEVLJA

PLJEVALJSKI PREDŠKOLCI U POSJETI OPŠTINI PLJEVLJA

Obilježen Međunarodni dan djeteta

Povodom 20. novembra, Međunarodnog dana djeteta, predsjednik opštine Pljevlja, dr Dario Vraneš sa saradnicima, ugostio je predškolce i njihove vaspitačice iz pljevaljskih vrtića. Međunarodni dan djeteta je prilika da se podsjetimo koliko je neophodno da se svi društveni sektori uključe u rješavanje dječijih problema, kao i da što više učinimo za djecu, a time i populaciju u cjelini. Poštovanje prava djece je bazična karika uticaja na stvaranje obrazovanih, tolerantnih potomaka spremnih za različita iskušenja koja će im nametnuti život u budućnosti.

Konvencija o dječijim pravima navodi niz dječijih prava, uključujući i pravo na život, na zdravlje, na obrazovanje i igru, kao i pravo na porodični život, na zaštitu od nasilja, protiv diskriminacije i podstiče promovisanje uvažavanja stavova djeteta.


U razgovoru sa mališanima, predsjednik je imao priliku da čuje neke od recitacija koje su djeca pripremila kao i koje su to dječije želje, čime bi mogli da obogatimo grad i uredimo ga po njihovoj mjeri.

Djeca su budućnost ove zemlje i grad Pljevlja učiniće sve da im obezbijedi neophodne uslove za što kvalitetniji i potpuniji život.

Naš cilj je da Pljevlja budu grad u koji će se nakon školovanja svi rado vraćati, započinjati poslove i zasnivati porodice. U posljednje vrijeme, preduzeli smo niz koraka kako bismo obogatili sadržaj za najmlađe tako što smo uredili igralište, nabavili dvorac na naduvavanje, organizovali niz manifestacija čiji nosioci su upravo djeca. Jedan od načina poboljšanja materijalne situacije jeste i dječiji dodatak za koji se

prijavilo preko 3000 djece, istakao je Vraneš.
Osim dobrodrošlice, mališane su dočekali skromni pokloni, a kabinet predsjednika će krasiti slika koju su sa vaspitačicama uradile vrijedne ruke mališana.

Izvor Facebook Opština Pljevlja

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

Stanje na putevima: Putevi mokri i klizavi, smanjena vidljivost

Na putevima u zemlji danas se saobraća po mokrim i kilzavim kolovozima uz smanjenu vidljivost. …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.