ponedeljak , februar 17 2020
Početna / Vijesti / Sport / Pljevaljski šahisti blistali na državnom takičenju

Pljevaljski šahisti blistali na državnom takičenju

Pljevaljski učenici osnovnih i srednjih škola osvojili su četiri medalje i dva zlatna pehara na 24. prvenstvu Crne Gore za mlade u šahu na kome je učestvovalo 90 takmičara. Pobjedničke pehare osvojili su, u kategoriji djevojčica do 16 godina, Neda Bojović, u kategoriji dječaka do 18 godina, Miroljub Ćirović. Drugo mjesto, djevojčice do 8 godina), pripalo je Nedi Šljivić a treće, dječaci do 10 godina, Gorazdu Lauševiću.

Pljevaljski Šahovski klub „Osnovnih i srednjih škola“ (ŠK OSŠ) je imao 12 takmičara. Sve čestitke trenerima velemajstoru Dušanu Rajkoviću i Savu Bakraču i učesnicima takmičenja, koji su su osvojili i četiri četvrta mjesta, i to : Janko Kotlaja (do 8.god), Ksenija Todorić (do 10 god),  Zaharije Perković (do 12 god.) i Anđela Svrkota (do 14 god).

-Uz malo spotske sreće medalje su mogli osvojiti Janko Kotlaja i Zaharije Perković, ali su sa istim brojem poena, po dodatnom kriterijumu, osvojili četvrta mjesta. Takođe, Neda Šljivić je imala isti broj poena kao i prvolpasirana ali je iz istih razloga ostala bez pehara. S obzirom da ekipa ŠKOSŠ nije nastupila kompletna ostvarila je veoma dobar rezultata, rekao je trener Savo Bakrač.

Takmičenje je održano na Cetinju od 18. do 22. maja 2018.

Miroljub ĆirovićNeda BojovićNeda ŠljivićGorazd Laušević

 

V.M.

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

Cerović 2

Goran Cerović zvanično 38. na planeti

Ostvarujuci odlicne rezultate u prethodnoj takmicarskoj sezoni na medjunarodnom planu, Goran Cerovic je pozvan od …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *