subota , maj 30 2020
Početna / Vijesti / Sport / Pljevaljski sportisti se predstavili na “Sajmu sporta” u Nikšiću

Pljevaljski sportisti se predstavili na “Sajmu sporta” u Nikšiću

Manifestacija „Sajam sporta – Nikšić 2020“, koja ima za cilj da promoviše sportske organizacije, crnogorsku reprezentaciju, ali i značaj sporta i zdravih stilova života, juče je održana u Sportskom centru u Nikšiću i okupila je 70 klubova sa teritorija opština Nikšić, Pljevlja, Danilovgrad, Plužine, Šavnik i Žabljak.

Cilj ovog sajma, koji Opština Nikšić se organizuje u saradnji sa Ministarstvom sporta i mladih Crne Gore, jeste da se sa nivoa sportskih klubova pošalje snažna poruka o značaju sporta i pripadnosti crnogorskoj reprezentaciji, a sve u susret obilježavanju 10. marta, Dana Reprezenacije Crne Gore.

“Danas smo na promociji Sajma sporta koji ima za cilj jačanje kulta naše reprezentacije, ali prije svega, želimo da promovišemo naše klubove, klubove sa teritorija ovih opština jer oni su baza naše reprezentacije, bez njih ovako uspješne reprezentacije Crne Gore ne bi ni bilo”, istakao je ministar sporta i mladih Nikola Janović.

Kako je naglasio, Ministarstvo sporta je predano radilo u protekle tri godine.

“Značajna smo unaprijedili sistem sporta. Danas je sport uređeniji u Crnoj Gori nego ikada. Sa druge strane, paralelno smo radili na sistemu unapređivanja naših sportista, pa smo tako postali vodeća država ne samo u regionu, već i šire kada su u pitanju nagrade koji naši sportisti dobijaju za osvojene medalje. Jedina smo država koja ima status perspektivnog sportiste, a samo ove godine kroz nacionalne sportske saveza podržali smo 276 sportista kao talentovane i kao sportiste koje želimo da stipendiramo”, podsjetio je ministar.

 

 

Opštinu Pljevlja na Sajmu je predstavljalo 15 sportskih klubova i to: Fudbalski klub“Rudar“, Fudbalski klub “Breznica“, Fudbalski klub “Pljevlja“, Košarkaški klub “Pljevlja“, Košarkaški klub “Rudar“, Ženski košarkaški klub “Rudar“, Odbojkaški klub “Rudar“, Omladinsko rukometni klub “Rudar“,  Atletski klub “Rudar“, Biciklistički klub “Pljevlja“, Karate klub “Potoci“, Kik boks klub “Pljevlja“, Sportsko ribolovni klub “Lipljen“, Streljački klub “Centar“ i Klub sjedeće odbojke “Set“.

 

izvor: pvinformer.me

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

Mikan Grušanović

Kultni heroji: Mijailo Grušanović: košarkaš, poljoprivrednik, domaćin

Popularni Mikan je odigrao 32 takmičarske sezone Pisao: Miloš Jovanović IME I PREZIME: Mijailo Grušanović DATUM I …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *