sreda , 24 jula 2024
Početna / Vijesti / Društvo / Pljevlja dobijaju prvu punionicu za električna vozila u centru grada

Pljevlja dobijaju prvu punionicu za električna vozila u centru grada

Opštini Pljevlja će uskoro biti instalirana punionica za električna vozila na parkingu iza zgrade bivšeg Ekspres restorana u centru grada, sa dva punjača minimalne snage 33,00 KW.

Postavljanje e-punionice je dio projekta „Razvoj zelenih poslova u Crnoj Gori“ koji sprovodi Kancelarija UNDP u Crnoj Gori, a Opština Pljevlja učestvujući na javnom pozivu za podršku razvoju infrastrukture za punjenje elektičnih vozila, uspješno je okončala proces i time se obavezala da usluge punjenja neće naplaćivati najmanje u prvoj godini funkcionisanja.

Postavljanje punionice jedan je od preduslova za širu upotrebu električnih vozila, a lako dostupna infrastruktura za punjenje je preduslov za prelaz na električna vozila, budući da su elektrifikacija i rješenja za e-mobilnost ključni faktori za smanjenje emisije CO2.

Ovakav i slični projekti doprinose, prije svega, promociji jednog novog pristupa i podizanju nivoa ekološke svijesti.

Električni automobili su rješenje za vožnju u budućnosti koja nude brojne prednosti – manje zagađenje, smanjenje emisije CO2, smanjenje nivoa buke, povećanje energetske efikasnosti, kao i potpunu nezavisnost od fosilnih goriva.

Nakon izrade i revidovanja projekta elekto-instalacije jake struje, kao i ostalih radnji predviđenih projektom, Opština će krenuti u izvođenje radova za postavljanje punionice, a krajnji rok za sve pripremne aktivnosti je 1. novembar 2021. godine.

Izvor: pljevlja.me

 

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

MINISTARKA PROSVJETE, NAUKE I INOVACIJA OTVORILA SAVREMENI KABINET U SREDNjOJ STRUČNOJ ŠKOLI

Ministarka prosvjete Anđela Jakšić Stojanović i ministarka rada i socijalnog staranja Naida Nišić sa svojim …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.