sreda , 12 juna 2024
Početna / Vijesti / Društvo / Pljevlja u problemu: Psi lutalice po gradu, u azilu nema mjesta

Pljevlja u problemu: Psi lutalice po gradu, u azilu nema mjesta

Psi, krećući se u čoporima, često stvaraju problem vozačima motornih vozila ali i pješacima.

U užem centru grada napušteni psi se kreću u čoporima dok iz lokalnog preduzeća „Komunalne usluge“, koje upravlja azilom za napuštene životinje, tvrde da su svi kapaciteti popunjeni.

Napušteni psi stvaraju niz problema građanima, a u ranim jutarnjim satima tražeći hranu raznesu smeće i otpad iz korpi ili ono koje se u kasnim satima odlaže iz ugostiteljskih objekata.

Centralne gradske ulice često su u haosu i tako bude dok radnici preduzeća „Čistoća“ sve ne očiste. Psi, krećući se u čoporima, često stvaraju problem vozačima motornih vozila ali i pješacima.

– Trenutno je u skloništu smješteno 70 životinja i svi su kapaciteti popunjeni – kazao je za „Dan“ direktor „Komunalnih usluga“ Nikola Ćalasan.

Prema njegovim riječima ne postoji mogućnost da se kapacitet skloništa proširi, jer prostor gdje se nalazi sklonište nije u vlasništvu ovog preduzeća.

– Prostor je vlasništvo Srednje stručne škole i nije moguće vršiti bilo kako proširenje azila – kazao je Ćalasan i pojasnio da se poštuju svi mogući standardi kada je u pitanju smještaj životinja.

Azil za napuštene životinje u Pljevljima radi već deset godina. Nakon redovnog tretmana mnoge životinje su udomljene, a većina je vraćena na ulicu nakon sprovedenog tretmana kastracije zaustavljeno je njihovo razmnožavanje. Problem je što se veliki broj pasa u grad donosi sa seoskog područja i tu ostavlja.

Ostaje da se vidi da li će možda lokalna uprava iznaći rešenje kako bi na nekoj drugoj lokaciji izgradilo novo i veće sklonište za napuštene životinje i psi lutalice sklonili sa ulica Pljevalja.

Izvor-dan

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

Predsjednik Skupštine CG Andrija Mandić posjetio Srednju stručnu školu u Pljevljima

Predsjednik Skupštine Crne Gore Andrija Mandić danas je posjetio Srednju stručnu školu (SSŠ), razgovarao sa …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.