petak , septembar 18 2020
Početna / Vijesti / Društvo / Pljevljaci na beogradskom skup podrške vjernicima i sveštenstvu SPC

Pljevljaci na beogradskom skup podrške vjernicima i sveštenstvu SPC

Danas je ispred Crkve Svetog Marka  organizovan skup podrške vjernicima i sveštenicima SPC u Crnoj Gori pod nazivom „Svjeća za slobodu“, I protestna šetnja do Predsjedništva Srbije i Vaznesenjske crkve u Beogradu. Oko hiljadu ljudi okupilo se na skupu podrške episkopu Joanikiju i sveštenstvu SPC u Crnoj Gori, koji je organizovao Klub studenata Pravnog fakulteta i još nekoliko studentskih organizacija. Okupljeni su skandirali „Milo, lopove“, „Milo, ustašo“, „Ne damo vladiku, „Crna Gora i Srbija, to je jedna familija“ i „Ne damo svetinje“.

Govorili su poslanici Đorđe Vukadinović  I Miladin Ševarlić i predstavnik  organizacije „Obraz“ Mladen Obradović, koji su pozvali na oslobađanje sveštenika SPC i vladike Joanikija,  zatražili upućivanje protestne note Crnoj Gori, zatim uskraćivanje gostoprimstva crnogorskom ambasadoru u Beogradu, kao i da Srbija pokrene pred UN-om, Savetom Evrope i OEBS-om pitanje položaja Srba u Crnoj Gori. Okupljeni su zatražili i da Skupština Srbije hitno usvoji rezoluciju o ugroženosti Srba u Crnoj Gori. Prije skupa u Hramu Svetog Save služen je moleban podrške sveštenstvu po blagoslovu patrijarha Irineja. Organizatori su najavili da će se okupiti i sjutra u 19 časova.

Predstavnici  Udruženja Pljevljaka u Beogradu i Pljevaljci koji žive u Beogradu bili su na skupu podrške i našem portal poslali fotografije.

Pv u Bg
Pv u Bg

IMG-f321d8d0af45ece4f41f746d3360ca53-VIMG-cf4ec6e3ba34c2b7b1793439edac0390-V

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

IMG-df930c7f096d3a9d3a27915ccdc1aaf4-V

Ekoincident: Sječa lipa u Omladinskoj

Danas su Pljevljaci po drugi put doživjeli šok zbog sječe lipa u Omladinskoj ulici. Nezadovoljni …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *