nedelja , februar 23 2020
Početna / Vijesti / Društvo / Pljevljaci učesnici na III Green Montenegro International Film Fest

Pljevljaci učesnici na III Green Montenegro International Film Fest

III Green Montenegro International Film Fest se ove godine održava u Centru za kulturu Danilovgrad, u Nikšićkom pozorištu, hotelu „Splendid” u Bečićima i u gotovo svim osnovnim, srednjim školama u Crnoj Gori po dogovoru i u saradnji sa Ministarstvom prosvjete Crne Gore.

Pred samu ceremoniju otvaranja ovog festivala biće otvorena izložba karikatura na ekološku temu, pod nazivom “U duši me guši”, pljevaljskih autora Iva i Igora Ševčenka, a u organizaciji NVO “Da zaživi selo” i organizatora festivala. Ova izložba je bila prvo upriličena povodom 5. juna ove godine – Svjetskog dana zaštite životne sredine u Pljevljima, gdje su je naši sugrađani mogli vidjeti.

U okviru propratnog programa festivala, biće prikazan i Turistički film o Pljevljima, autora Edina Zukovića i Vasa Kneževića, koji su na prošlogodišnjem festivalu dobili Specijalnu Nagradu za posvećen i angažovan filmski pristup ekologiji u filmovima ,,Rijeka Ćehotina“ i ,,Pljevlja degradirani grad“.

Festival će se održati u periodu od 14.-16. decembra 2017.godine. Organizatori ovogodišnjeg festivala GMIFF su Centar za kulturu Danilovgrad, NVO Centar za multimedijalnu produkciju (CEZAM), NVO Montenegin Universal Theatre uz podršku Opštine Danilovgrad, Ministarstva za održivi razvoj i turizam, Agencije za zaštitu životne sredine, Ministarstva finansija i Ministarstva prosvjete.

GMIFF je konceptualni filmski festival na temu zaštite životne sredine. Cilj festivala je razvijanje i podizanje nivoa svijesti o potrebi zaštite i očuvanja životne sredine, kroz umjetnički impuls i unaprijeđenja znanja i informisanosti o ekologiji, kroz upoznavanje sa globalnim trendovima ka kojima Crna Gora teži, te samim tim predstavlja veliki korak na tom putu. Festival je edukativanog i nekomercijalanog tipa, takmičarskog karaktera, podijeljen u III kategorije: 1. ekologija, 2. ekologija duše, 3. promotivno turistički filmovi.

vaso

 

 

 

 

 

 

 

 

Tokom trajanja programa biće prikazano 93 filmska ostvarenja, iz 33 zemlje iz čitavog svijeta.

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

pljevlja-policija 2

Policajci u fantomkama sinoć privodili omladinu u Pljevljima

Policija je večeras u fantomkama imala akciju u Pljevljima, javlja portal in4s,  gdje je na …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *