nedelja , maj 22 2022
Početna / Vijesti / Ekonomija / Pljevljak Nikola Rovčanin na čelu EPCG

Pljevljak Nikola Rovčanin na čelu EPCG

Za direktora Elektroprivrede Crne Gore danas je na Odboru direktora jednoglasno izabaran Pljevljak Nikola Rovčanin (36), portparol Demokrata. Sa sedmogodišnjim odborničkim stažom u lokalnoj Skuštini Nikola je poznat pljevaljskoj javnosti po odmjerenim i argumentovanim javnim nastupima. Posebnu hrabrost i istrajnost pokazao je učešćem u razotkrivanju afere nelegalne kupovine ličnih karti u Pljevljima, tokom izbora u maju 2018. godine. Kako je “Pobjeda” jutros objavila vijest da će na današnjoj sjednici Odbora direktora EPCG Nikola biti izabran za direktora usledile su brojne čestitke sugrađana. Veliku radost za Pljevlja predstavlja i činjenica da je posle mnogo godina Pljevljak postavljen za direktora na značajnoj funkciji jer decenijama je naš grad poznat kao mjesto kadrova sa strane u ključnim resorima.

Nikola Rovčanin, diplomirani pravnik, rođen je 13. jula 1984. godine u Pljevljima. Predsjednik je Odborničkog kluba DCG u Pljevljima.

-Političku karijeru započeo je 2010. godine od kada je obavljao niz odgovornih političkih funkcija. Od 2014. godine odbornik je u Skupštini opštine Pljevlja, a od 2018. godine predsjednik Kluba odbornika Demokrata u SO Pljevlja. Potpredsjednik je i šef Izbornog centra Opštinskog odbora Demokrata Pljevlja, a 2017. godine izabran je za člana Glavnog odbora Demokratske Crne Gore. Učesnik je više javnih debata, radnih grupa i savjeta. Pohađao je Školu demokratskog rukovođenja, navodi se u biografiji Rovčanina na sajtu Demokrata  

Od 2009. godine zaposlen je u d.o.o. ,,Vodovod” Pljevlja, gdje je obavljao poslove pravnog referenta, sekretara Upravnog odbora, rukovodioca Sektora za opšte, pravne i kadrovske poslove i savjetnika za pravne poslove. Više od deceniju zastupa preduzeće pred sudovima i državnim organima. Bio je aktivan u sindikalnim organizacijama na državnom i lokalnom nivou. Posvećeno se bavi razvojem seoskog turizma na porodičnom poljoprivrednom gazdinstvu. Oženjen je suprugom Krstinom sa kojom ima kćerku Anastasiju.

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

nikola i lucic izdvojena

POTPISIVANJEM UGOVORA IZMEĐU EPCG I UPRAVE JAVNIH RADOVA ZAPOČETA REALIZACIJA PROJEKTA TOPLIFIKACIJE PLJEVALJA

Danas je u prostorijama TE “Pljevlja” (TEP) potpisan ugovor između Elektroprivrede Crne Gore (EPCG) i Uprave …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *