utorak , 28 novembra 2023
Početna / Vijesti / Društvo / Pljevljak uhapšen zbog povrede ugleda Crne Gore, roditelji tvrde da je ugrožena sloboda govora

Pljevljak uhapšen zbog povrede ugleda Crne Gore, roditelji tvrde da je ugrožena sloboda govora

Pljevljaku Velimiru Čabarkapi danas je nadležni državni tužilac odredio zadržavanje do 72 sata jer je na svom profilu na društvenoj mreži fejsbuk postavio izmjenjene stihove himne Crne Gore, u kojim se u četiri strofe pominje šverc droge, za koje se tužilac izjasnio da se stiču elementi krivičnog djela povreda ugleda Crne Gore.

U saopštenju za javnost Uprave policije navodi se da je postupajući po informaciji da je jedno lice 2. maja 2020. godine u večernjim časovima na svom profilu na jednoj društvenoj mreži postavilo izmijenjene stihove himne Crne Gore i na taj način je izložio poruzi, policija u Pljevljima je prikupla obavještenje na zapisnik od. V.Č. (29).

Na svom fejsbuk profilu političar Marko Milačić objavio je da je Pljevljak Velimir Čabarkapa uhapšen  zbog fejsbuk statusa u kojem citira izmijenjene stihove himne Crne Gore, te mu je potom određen pritvor od 72 sata zbog kako tužilac navodi povrede državnog ugleda.

-Zahtjevamo hitno oslobađanje Čabarkape i zaustavljanje troture nad slobodnim narodom Crne Gore, napisao je Milačić. U komentarima Milačićeve objave pratioci hapšenje Čabarkape kvalifikuju kao kršenje prava slobode misli i govora.

Otac Slavko Čabarkape osudio je lišavanje slobode njegovog sina Velimira poručujući da niko ne može oduzeti slobodu govora i vjeroispovjesti.

-Ako ste mislili da vjeru ubijete kod nas možete al samo kad nas pobijete. Vi bezvjernici, nit imate časti, ni obraza a ne pripadamo ni kartelima narko mafije. Riječ slobode ne možete oduzeti, mafijo bjelosvjetska. Ne volite vi ni himnu, ni Crnu Goru. Volite pare što pokradoste od ove napaćene države, što kradete trideset godina, sram vas i stid bilo, napisao je u komentarima Slavko Čabrkapa.

Velimir Čabarkapa je brat Božidara Čabarkape koji je sredinom marta ove godine, oko ponoći napadnut, ispred svoje kuće a policija još uvijek nije otkrila napadače. Božidara su napadači tukli palicama, a u napadu mu je iščašen zglob desnog ramena.

Bozidar-cabarkapa

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

Vozači oprez: Putevi mokri i klizavi, smanjena vidljivost

Putevi u Crnoj Gori su danas mokri i klizavi, a vidljivost je smanjena. Vozačima se savetuje …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.