nedelja , februar 17 2019
Početna / Vijesti / Politika / „Pljevljake tretiraju kao robu bez vrijednosti“

„Pljevljake tretiraju kao robu bez vrijednosti“

Život Pljevljaka u deklarativno ekološkoj Crnoj Gori nema vrijednost, a smrt očigledno predstavlja kolateralnu štetu u očima vladajuće oligarhije. Višedecenijski problem aerozagađenja koji je u poslednjoj deceniji eskalirao u katastrofu odnosi živote koji kako lokalnoj, tako i vlasti na državnom nivou, vrijede od nula do pedeset eura, u zavisnosti od toga da li je godina izborna ili ne.

Prema podacima Zavoda za statistiku, negativan prirodni priraštaj bilježi tendenciju rasta. Vec deset godina se broj rođenih i preminulih razlikuje u stotinama, u korist preminulih, pa ostaje da se zapitamo, rađamo li se mrtvi ili nas vlast samo tako doživljava?
S obzirom na to da senzibiliteta za nase probleme nema, kao ni da apeli kako iz Demokratskog fronta tako ni iz drugih opozicionih partija i NVO nijesu bili plodotvorni, predlažem da ako nas već tretirate kao robu bez vrijednosti, kao takve izvezete u neku od zemalja EU, a mi ćemo tamo sačekati dolazak ostatka CG.
Radan Raičević
Clan OO PzP-Pljevlja

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

mijo lekic

Lekić: Ne ostaje nam ništa drugo već da se gušimo, trujemo, obolijevamo, raseljavamo sve dok ovu kriminalizovanu hobotnicu ne pošaljemo u političku prošlost

Na sedmoj sjednici SO Pljevlja održanoj 8.februara 2018. godine prva tačka dnevnog reda bila je …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *