četvrtak , januar 21 2021
Početna / Vijesti / Društvo / Pljevljaku V.D. zadržavanje 72 sata zbog kršenja naredbe Ministarstva zdravlja

Pljevljaku V.D. zadržavanje 72 sata zbog kršenja naredbe Ministarstva zdravlja

Nakon saslušanja u svojstvu osumnjičenog, od strane dežurnog tužioca  Osnovnog državnog tužilaštva u Pljevljima, određeno je zadržavanje do  72 časa licu V.D., zbog postojanja osnovane sumnje da je izvršio krivično djelo nepostupanje po zdravstvenim propisima za suzbijanje opasne zarazne bolesti.

Povodom okupljanja građana u večernjim časovima 12.05.2020.godine u užem centru grada u Pljevljima, od strane dežurnog tužioca Osnovnog državnog tužilaštva u Pljevljima, naloženo da se V.D.  liši slobode zbog osnova sumnje da  je izvršilo krivično djelo nepostupanje po zdravstvenim propisima za suzbijanje opasne zarazne bolesti, saopšteno je danas iz pljevaljskog Osnovnog državnog tužilaštva.

Takođe je povodom istog događaja, a na osnovu prikupljenih obavještenja i drugih dokaza koje je Uprava policije – CB Pljevlja dostavio Osnovnom državnom tužilaštvu u Pljevljima,  formiran predmet radi dalje ocjene da li u konkretnom slučaju ima osnova za pokretanje krivičnog postupka protiv još nekog ili nekih lica za krivično djelo za koje se gonjenje preduzima po službenoj dužnosti.

Osnovno državno tužilaštvo u Pljevljima još jednom apeluje na sve građane da se u potpunosti pridržavaju naredbi Ministarstva zdravlja o preduzimanju privremenih mjera zaštite građana od širenja koronavirusa i preporuka Nacionalnog koordinacionog tijela za zarazne bolesti. Podsjećamo da nepostupanje po donijetim naredbama, podliježe  krivičnoj odgovornosti u smislu postojanja krivičnih djela protiv zdravlja ljudi, zbog čega će sva lica koja ne budu postupala po tim naredbama biti procesuirana u hitnom postupku.

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

Bogojavljensko pogruženje 2021.

Na Bogojavljenje pogružavanje 24 vjernika u Pljevljima

Povodom praznika Bogojavljenja, praznika Krštenja Isusa Hrista, kada ga je Sveti Jovan Krstitelj  krstio u rijeci …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *