četvrtak , januar 28 2021
Početna / Vijesti / Kultura / Pljevljanki prof. Ermini Vlahovljak državna nagrada Oktoih

Pljevljanki prof. Ermini Vlahovljak državna nagrada Oktoih

Žiri za dodjelu Državne nagrade Oktoih jednoglasno je odlučio da se državna nagrada Oktoih za ovu godinu dodijeli Snježani Bošković, profesorici istorije u JU OŠ Olga Golović u Nikšiću i Ermini Vlahovljak, profesorici francuskog jezika u JU OŠ Salko Aljković u Pljevljima.

Odluka je, kako je saopšteno iz Ministarstva prosvjete, nauke, kulture i sporta, donijeta na osnovu broja bodova u skladu sa Pravilnikom, na osnovu detaljnog razmatranja i vrednovanja pristiglih predloga.

“Ovu odluku u skladu sa Zakonom o državnim nagradama donio je Žiri za dodjelu Državne nagrade Oktoih u sastavu prof. dr Boban Melović, predsjednik Darko Vukčević, član Biljana Ćulafić, članica Olivera Nikolić, članica Slavka Bošković“, naveli su u Ministarstvu.

Na poziv za dostavljanje predloga za dobitnike Državne nagrade Oktoih u 2020. godini pristiglo je 19 predloga.

Nagrada Oktoih dodjeljuje se građaninu/građanki Crne Gore ili pravnom licu koje ima sjedište na teritoriji Crne Gore za ostvarene izuzetne rezultate u oblasti vaspitanja i obrazovanja, kao i učeničkog i studentskog standarda. Državnu nagradu „Oktoih“, koja se sastoji od plakete, diplome i novčanog dijela dobitnicima će uručiti ministarka prosvjete, nauke, kulture i sporta 17. januara naredne godine”, rekli su u Ministarstvu.

Ponosni na rad sugrađanke profesorice Ermine Vlahovljak, čestitamo prestižno priznanje i želimo nove uspjehe u životu i daljem radu.

Izvor CdM

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

katalozi Donirano za biblioteku u PV II

Monografski katalozi i umjetničke publikaciije na poklon Biblioteci

Akciju doniranja naslova – kataloga, monografskih kataloga i umjetničkih publikacija Domagoj Žarković nastavio je u …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *