ponedeljak , jul 13 2020
Početna / Vijesti / Društvo / Po nalogu NATO saveza vlast čini sve da onemogući rad srpskih medija

Po nalogu NATO saveza vlast čini sve da onemogući rad srpskih medija

SAOPŠTENJE ZA JAVNOST

Sloboda medija u Crnoj Gori ne postoji. Aktuelna vlast, očigledno po nalogu NATO alijanse, čini sve da onemogući rad medija u Crnoj Gori, naročito onih sa srpskim predznakom koji podržavaju vjerujući narod Srpske pravoslavne crkve i daju podršku korigovanju ili ukidanju novodonesenog Zakona o slobodi vjeroispovijesti. To već duže vrijeme rade neskriveno. Državne fondacije u Crnoj Gori u potpunosti su  eliminisale projekte srpskih organizacija koje se isključivo bave očuvanjem identiteta srpskog naroda gdje posebnu ulogu imaju Srpska televizija, Srpski radio, časopis „Srpske novine“, portal „Srpske novine“ i Književna zadruga Srpskog narodnog vijeća. Navedeni srpski mediji su u protekle dvije godine uskraćeni za više stotina hiljada evra koje su im po svim kriterijumima raspodjela pripadale. Svoj rad srpski mediji bi već davno prekinuli da nije bilo pomoći Vlade Republike Srbije.

Najveći grijeh ovih  medija je taj što Srpska radio-televizija u Crnoj Gori predstvalja jedinu medijsku kuću u dvadeset i devet NATO zemalja koja u medijskoj razmjeni prenosi informativne emisije ruske agencije Sputnjik.

Valja napomenuti da u svom desetogodišnjem radu srpski mediji nikada nijesu imali bilo kakvu primjedbu na sadržaje koji se emituju u okviru njihovih programa, pa su stoga neubedljivi razlozi privođenja urednika medija „In4s“ Gojka Raičevića i „Borbe“ Dražena Živkovića zbog informacije koja navodno izaziva paniku kod građana.

Očigledno da je u Crnoj Gori sve u srpskim medijim strogo kontrolisano sa neskrivenim namjerama njihovog gašenja. Kao srpski mediji zahtijevamo hitno oslobađanje pritvorenih urednika portala „In4s“ Gojka Raičevića i „Borbe“ Dražena Živkovića, jer njihovo zadržavanje u tužilaštvu doživljavamo kao nedopustivo kršenje slobode medija i atak na ukupan srpski narod.

 

U Podgorici, 13. januara 2020. godine

 

Informativna služba srpskih medija

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

sjednica 9 jul

Situacija veoma ozbiljna: u Pljevljima 23 oboljele osobe od korona virusa

Na današnjoj konferenciji za novinare održanoj nakon sjednice Lokalnog štaba za zaštitu i spašavanje na …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *