subota , 20 aprila 2024
Početna / Vijesti / Društvo / Počelo asfaltiranje lokalnih i nekategorisanih puteva: Milion eura za poboljšanje seoske putne infrastrukture

Počelo asfaltiranje lokalnih i nekategorisanih puteva: Milion eura za poboljšanje seoske putne infrastrukture

Radovima u Mjesnoj zajednici Kosanica počelo je saniranje i asfaltiranje lokalnih i nekategorisanih puteva u našoj opštini koje je krajem avgusta bilo pauzirano zbog zastoja u tenderskoj proceduri usljed cyber napada.

U naredna tri mjeseca bi, prema planu, trebalo da bude asfaltirano više od devet kilometara makadamskih puteva i sanirano 18.500m² oštećenja na seoskim asfaltnim površinama.

Ukupna vrijednost asfalterskih radova na seoskim putevima je 1.191.547,50 .

Radove izvodi konzorcijum koji čine „TIM company”, „AG info plan” i „Tangram system”.

Rok za izvođenje radova je 90 dana.

Za potrebe Opštine Pljevlja, a sa ciljem unapređenja uslova života na seoskom području, asfaltiraće se makadamski putni pravci u selima: Jugovo, Gotovuša, Crljenice, Zabrđe, Kosanica, Boljanići, Hoćevina, Kruševo, Vijenac – Otilovići, Mataruge, Brvenica, Krupice, Maoče, Gradac, Odžak i Potkovač, kao i prigradskom naselju Židovići. Opština je ugovorom predvidjela i sanaciju oštećenih asfaltiranih putnih pravaca Vezišnica – Bobovo – Granica BiH, Kosanica – Krupice – Reljin kamen, Vraca – Poblaće, Mataruge – Kozica, Mataruge – Mejdanice i Gradac – Šula.

Na prvi i drugi tender Opštine u maju i junu nije se javio ni jedan ponuđač, dok je procedura na trećem tenderu na kojem je pobijedio konzorcijum predvođen firmom „Tim company” morala biti pauzirana zbog cyber napada na državnu informacionu infrastrukturu. Po ponovnom uspostavljanju funkcionalnog državnog elektronskog sistema javnih nabavki procedura je nastavljena 2. oktobra.

Izvor-pljevlja.me

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

Učenici Srednje stručne škole na usavršavanju u Španiji

Grupa učenika Srednje stručne škole Pljevlja odjeljenje IV2 – Tehničar za kompjutersko upravljanje i konstruisanje …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.