četvrtak , 23 maja 2024
Početna / Vijesti / Ekonomija / Početkom aprila javni pozivi za podjelu 452.000 evra lokalnih podsticajnih mjera za poljoprivredu

Početkom aprila javni pozivi za podjelu 452.000 evra lokalnih podsticajnih mjera za poljoprivredu

Programom Opštine Pljevlja o uslovima, načinu i dinamici sprovođenja mjera agrarne politike – Agrobudžetom za 2022. godinu predviđena je podrška od 452.000 eura kroz 23 mjere, što je za 42% više u odnosu na 2021. godinu.

Iz Sekretarijat za privredu Opštine Pljevlja obavještavaju da je kroz 23 podsticajne mjere obuhvaćena  podrška iz oblasti stočarstva, ratarstva, voćarstva, povrtlarstva, pčelarstva, organske proizvodnje, poboljšanja kvaliteta života u ruralnim područjima, kao i podrška promociji poljoprivrednih proizvoda, posjeti sajmovima, edukaciji poljoprivrednika, osiguranju poljoprivrednika i poljoprivredne proizvodnje i dr.

Posebna pažnja Opštine Pljevlja iz oblasti agrarne politike usmjerena je na mjere iz stočarske proizvodnje, zbog čega su premije za mlijeko povećane 66% (sa 0,03 €/litre na 0,05€/lit), a uvedena je i nova mjera za podršku preradi mlijeka na gazdinstvu od ukupno 90.000 €. Povećana su izdvajanja za ratarsku proizvodnju, kao i za druge mjere koje utiču na poboljšanje uslova života na seoskom području.

Služba za poljoprivredu Sekretarijata za privredu Opštine Pljevlja će objaviti Javne pozive za mjere iz Agrobudžeta, u kojima će biti definisani korisnici sredstava podrške, predmet, visina i kriterijumi prihvatljivosti. U objavljenim pojedinačnim Javnim pozivima će biti naglašeni rokovi za prijavu, potrebna dokumentacija i procedura za realizaciju.

Podsjećamo, Opština Pljevlja je izmirila sve obaveze po osnovu subvencija u poljoprivredi iz 2021. godine.

Program o uslovima, načinu i dinamici sprovođenja mjera agrarne politike – Agrobudžet za 2022. godinu može se preuzeti  OVDJE.

https://pljevlja.me/wp-content/uploads/2022/04/Agrobudzet-31032022.pdf

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

Brkovića htjeli za čuvara firme koju je urušio

Privredni sud poništo je svoje ranije rješenje kojim je prihvatio zahtjev stačajnog upravnika “Vektre Jakić” …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.