ponedeljak , jun 1 2020
Početna / Vijesti / Društvo / Podnijeta krivična prijava protiv radnika CGES-a

Podnijeta krivična prijava protiv radnika CGES-a

Pljevaljska policija je podnijela krivičnu prijavu protiv V.P. (60) iz Pljevalja zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo teška djela protiv opšte sigurnosti u vezi sa krivičnim djelom izazivanje opasnosti neobezbjeđenjem mjera zaštite na radu.

On je, kako se sumnja, ovo djelo počinio na način što, 28. februar 2020. godine oko 14,00 časova u mjestu Židovići, u postrojenju TS 110/35 KV Pljevlja 1,  kao radnik CGES-a, nije stavio u dejstvo zaštitne uređaje i nije postupio po propisima ili  tehničkim pravilima o mjerama zaštite na radu čime je  izazvao opasnost po život i tijelo ljudi kojom prilikom je smrtno stradao zaposleni CGES-a D.K. iz Podgorice.

Preciznije V.P. kao odgovorno lice u preduzeću CGES u TS 110/35 KV Pljevlja 1 nije, sumnja se, obezbjedio beznaponsko stanje na sabirnicama u 35 KV postrojenju kada je radove na postrojenju obavljao D.K.

 

TIM ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU

 

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

gimnazija-pljevlja-1

U pljevaljskoj Gimnaziji 35 maturanata sa diplomom “Luče”

Diplomu „Luča“ dobilo je 35 maturanata gimnazije „Tanasije Pejatović“. Rukovodstvo škole zadovoljno je postignutim, jer …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *