utorak , 3 oktobra 2023
Početna / Vijesti / Društvo / Poklon od opštine za pet beba

Poklon od opštine za pet beba

prva bebea naslovna

Najljepši novogodišnji poklon za Slavicu Svrkotu  i Žarka Milića stigao je 1. januara u 3  časa i 15 minuta nakon ponoći. Slavica je drugi put postala majka. Nakon kćerke dobila je dječaka teškog 3.150 kilograma i dugačkog 50 centimetara.

U prva dva dana ove godine na Ginekološko-akušerskom odelenju rođene su četiri bebe: dva dječaka i dvije djevojčice.

Prvi put ove godine poklon od opštine, pored prve bebe, dobile su i bebe rođene 1. i 2. januara kao i beba rođena 31. decembra prošle godine.

– Ove godine lokalna uprava opredjelila je skroman novčani iznos za prvorođenu bebu  i bebe rođene 1. januara i 2. januara kao i bebu rođenu 31 decembra. Lokalna uprava će nastaviti sa ovakvim aktivnostima i u narednim godinama. Želimo da zahvalimo Ginekološko-akušerskom odelenju, našim babicama koje nas uvijek toplo dočekaju i koje su obavile lavovski dio posla – istakla je Emina  Salihović, menadžer opštine koja je darivala bebe u ime lokalne uprave.

Po riječima Indire Lajko, babice na Ginekološko-akušerskom odelenju prošle godine u Pljevljima je rođeno 189 beba.

– Nova Godina nam je krenula lijepo. Vidjećemo kako će biti do kraja godine. U Pljevljima je natalitet veoma opao. Kad sam počela da radim 80-te godine bilo je 1.100 porođaja. U 2017. rođeno je 189 beba. To pokazuje koliko je naš standard opao, koliko je ovo grad penzionera i starijih ljudi, Mladi odlaze zbog posla i zbog svega.- kazala je Lajko.

treca beba

 

 

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

Za vikend počela podjela peleta po subvencioniranim cijenama

Prema informacijama koje je redakcija portala dobila od nadležnih u opštini Pljevlja isporuka peleta po …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.