četvrtak , 28 septembra 2023
Početna / Vijesti / Politika / Pokret za Pljevalja: Milo i dva Duška

Pokret za Pljevalja: Milo i dva Duška

Bješe na brdovitom Balkanu, jedna malena, lijepa zemlja, čiji stanovnici, iako veoma siromašni, bez slobode, demokratije i budućnosti, nisu dugo, dugo mijenjali ni vlast ni vladaoca. Vlast je bila jedna te ista, gotovo osam decenija, a poslednji Gospodar, na tronu preko trideset godina. Kao takvi, i narod i država i vladar, bili su svojevrstan, neponovljiv fenomen evropske civilizacije.

 

Dođe tako vrijeme izbora. Gospodar je morao da se, pored brojnih obaveza, nosi i sa dvojicom „momaka“ istog imena. Duško. I kao što to biva, u svim pričama sa dobrim i lošim momcima, jedan Duško je bio mnogo dobar i fin, a drugi, oličenje zla. Dobri momak Duško, prihvatio se, čak i da bude na čelu izborne liste, za koju je unaprijed znao da je gubitnička. Da nije, ne bi njega dopala. Drugi, loši momak Duško, oličenje je zla, neprijatelj države i tekovina od Tuđemila do „limenke“ i „koverte“. „Utekao“ je i od ruke pravde, u taj daleki i mrski London. Peta kolona i čista reakcija.

 

„Dobri Duško“ je, za Gospodara i državu (vlast), bio spreman na sve. Prosto, činio je čuda. Išao je čak i dotle, da Svetog Savu izjednači sa Hitlerom. Valjda u čvrstoj vjeri, da će postati prvi arhiepiskop „osmokongresne crkve“ i da će ga lično Milo rukopoložiti. Koga bi drugog, godinama se mučio na čelu državne bezbjednosti i vlade, slijep i gluvonijem za more afera koje su pojele stotine miliona narodnih para. Nabrojati se ne mogu sva njegova „stradanja i patnje“.

 

E, ali ne lezi vraže, ne pravi se račun bez krčmara. Onaj drugi, „loši Duško“, cijelo vrijeme rovari iz tog Londona. Još od kada je izvukao onaj snimak koverte u Migovom džepu, ganjaju ga i traže. Sve su mu oduzeli i zaključali. Zbog njega su zamrzjeli i geografski atlas. Plava torba im na san izlazi svake noći, čim sklope oči. Šta se to u njoj nalazi, a ne da mira Milu i „dobrom Dušku“, ni Interpol ne zna. Neće, a mogao bi. Nije ni Interpol kao što je bio, i on je počeo da radi za prosrpsku opoziciju i Amfilohija.

 

Elem, odbacivanjem crvene potjernice Interpola za „lošim Duškom“, veliko je znamenije, ako smo pametni i mudri. Ukinuta je čak i nacionalna potjernica uz poruku da je politički motivisana i protivpravna. Još veće je znamenije, jedinstvo naroda i Crkve Hristove, oličeno u velikoj narodnoj koaliciji ZA BUDUĆNOST CRNE GORE!

 

Sloboda kuca na vrata, otvorimo ih 30. avgusta SVI ZAJEDNO!

NE DAMO SVEŠTENIKE I SVETINJE!

 

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

Dok premijer putuje, gorivo postaje luksuz

Cijene goriva će od utorka biti veće za četiri do sedam centi po litru. Građani …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.