četvrtak , jul 9 2020
Početna / Vijesti / Politika / Pokret za Pljevlja: Ako je deportacija bila državna greška, onda je za ubistvo Duška Jovanovića postojao državni razlog

Pokret za Pljevlja: Ako je deportacija bila državna greška, onda je za ubistvo Duška Jovanovića postojao državni razlog

Danas se navršava 16 godina od ubistva Duška Jovanovića, glavnog urednika „Dana“, čiji nalogodavci i počinioci su još uvijek  na slobodi. Ne treba se tome čuditi, jer su ga ubili isti oni, koji su prije toga organizovali crne parapolicijske trojke, koje su prebile  mnoge ljude, koji su predstavljali trn u oku režimu Mila Đukanovića. Između ostalih pjesnika  pokojnog Momira Vojvodić  i Duška Jovanovića . Kad su shvatili da batine nisu dovoljne, onda su pribegli  javnom strijeljanju . Ako je deportacija bosansko-hercegovačkih izbeglica, čija je godišnjica obilježena ovih dana, bila „ državna greška“ onda je za ubistvo Duška Jovanovića postojao državni razlog,  jer je čovek bio za zajedničku državu, a protiv kriminala i korupcije i svega onoga što presonifikuje današnja Crna Gora.

A da bi pokazala, da ulazi u delirijum tremens sopstvenog ludila, aktuelna vlast je najavila otvaranje granica Crne Gore od 1.juna za desetak država, među kojima nema Srbije i Bosne i Hercegovine, razumije se zbog Republike Srpske. Ova neshvatljiva odluka je opravdana zdravstvenim razlozima, jer zaboga za ovu vlast nema ništa preče od zdravlja njenih građana. Ali gle čuda odmah nakon toga krenulo se sa realizacijom besplatnog prevoza oko 300 studenata, koji studiraju u Beogradu, avionima Montenegro erlajnza.  Prosto je dirljivo kako su po Pljevljima skupljali studenti, uglavnom djeca funkcionera DPS –a, koji bi najradije  zapalili Srbiju,  liše Beograda, da se automobilima  Rudnika uglja prebace do Podgorice. Beograd je zajednički, a Crna Gora samo njihova.

Tako je Rudnik uglja zaokružio svoju humanitarnu djelatnost, započetu još davno kupovinom stočnih vaga za pijace u pljevaljskoj opštini, kojih danas nema. Potom je  na red došla kupovina volova u  predreferendumskoj kampanji, za domaćine ispod Ljubišnje. O torbama para koje su u vrijeme direktorovanja „bijelog orla“  nošene u Podgoricu za rukometašice podgoričke Budućnosti, mogao bi se napisati čitav roman. I kako čovjek da shvati ovu rabotu, da se Crna Gora s jedne strane čuva od dolaska građana Srbije,  jer tamo još uvijek traje korona pakao,  a s druge strane šalje se cvijet  crnogorske mladosti i pameti u taj isti pakao.

Nema drugog objašnjenja do činjenice da ludilo jednog režima započeto razbijanjem zajedničke države na pokradenom referendumu, progonom srpskog jezika i pisma, brisanjem  istorije, kulture i tradicije srpskog naroda u Crnoj Gori, preko priznavanja lažne države Kosovo, uvođenja sankcija Rusiji, ulaska u NATO  protivno volji većine građana i progona Srpske pravoslavne crkve doživljava svoj delirijum tremens. Emitovanje pjesme Marka PerkovićaTompsona na RTV Crne Gore i  hapšenje vladike Joanikija sa osmoricom sveštenika zakonito je vodilo objavljivanju  rata Srbiji. Na sreću još uvijek mirnodopskim sredstvima.

Šta je sledeći korak, pitaju se mnogi? Ne bi nas iznenadilo da sledećeg proljeća u podgoričkoj katedrali bude služena misa za blajburške žrtve, a sve u organizaciji Miraša Dedaića.

 

 

Pljevlja,                                                                   POKRET ZA PLJEVLJA

27.05.2020.g

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

mijo lekic

LEKIĆ: Žao mi je sudije Branka Pejovića kao rodjenog brata

Bilo je za očekivati da ja i OO Nove srpske demokratije osudimo sudiju Branka Pejovića …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *