sreda , 28 februara 2024
Početna / Vijesti / Politika / Pokret za Pljevlja: NIJE PROLJEĆE, ALI HOĆE PROLJEĆE

Pokret za Pljevlja: NIJE PROLJEĆE, ALI HOĆE PROLJEĆE

Ljudi ovo ide dobro, nije proljeće, ali hoće proljeće. Prvo je uspješno okončana „čempres revolucija u Baru“, Vlada je odustala od gradnje vrtića. Baška, njen predsjednik Duško Marković izjavi, da ova Vlada neće ništa raditi i graditi protiv volje naroda. Reče to i osta živ, onaj isti Duško Marković koji je nedavno priznao da je njegova  Vlada priznala lažnu državu Kosovo, protivno volji 85 % građana  Crne Gore.

Ali nužda zakon mijenja. Pa i navike, da se radi protivno volji sopstvenih građana. Ova ista Vlada je u saglasju sa Elektroprivredom najavila  poskupljenje struje po tarifnom sistemu od 1. marta ove godine. A sve to zarad podsticaja izgradnje mini hidroelektrana, koje grade tatini sinovi, a finansira narod. Međutim, u skladu sa naglim „političkim otopljavanjem i brigom za sopstvene građane“ sve je odloženo do 1. maja 2019. godine, pod izgovorom da bi se građani upoznali sa tarifnim paketima.

Vo vremja ono, dok su u Crnoj Gori „cvetale tikve“ bilo je nezamislivo da se, u ovom trenutku najveći neprijatelj režima, za kojim je vlast raspisala crvenu potjernicu, direktno iz Londona uključuje u program A1 televizije i satima odgovara na pitanja novinara i gledalaca. Pokazalo se da je mnogo lakše uvesti stečaj u IBM banku, nego zatvoriti Kneževićevu A1 televiziju. Nekad nije bilo tako. Nema sumnje da je neko iz Evrope signalizirao šta se može, a šta ne smije raditi.

Na kraju, kako saopštavaju iz Atlas hidrometeorološkog zavoda, u narednih mjesec dana se očekuje pojačana anticiklonska aktivnost, koja dolazi iz Londona i Britanskih ostrva. To će usloviti intenzivne padavine u Crnoj Gori, sa udarima južnog vjetra svake subote u večernjim časovima. S obzirom na povoljnu meteorološku prognozu i raspoloženje u narodu, koji je osjetio da je došlo vrijeme da se Crna Gora konačno oslobodi od tridesetogodišnje vladavine DPS hobotnice, Pokret za Pljevlja poziva sve građane, da se i ove subote okupimo na mirnim protestima, u ulici Slobode u Podgorici.

 

Nije proljeće, ali hoće proljeće.

 

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

Milović isključen iz PES-a, Mujović predložen za člana Predsjedništva

Andrej Milović je većinom glasova članova Predsjedništva isključen iz Pokreta Evropa sad. Kako je saopšteno …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.