subota , 28 januara 2023
Početna / Vijesti / Politika / Pokret za Pljevlja: PETA MONTENEGRINSKA OFANZIVA

Pokret za Pljevlja: PETA MONTENEGRINSKA OFANZIVA

Od vajkada je važilo pravilo da su Crnogorci Srbi zato što su Crnogorci, kao što su to i Hercegovci, Krajišnici, Šumadinci ili Vojvođani. A onda su došli komunisti koji su rekli da su Crnogorci posebna nacija, doduše  nastala od srpskog etičkog korijena. Vjerovali su da je dovoljan partijski stav, pa nisu otimali jezik, crkvu i pismo. Doduše, u skladu sa svojim temeljnim principom da „ ne vjeruju u nebesa već u Marksa i Engelsa“ konfiskovali su najveći dio crkvene imovine, a u crkve su zatvarali goveda.

A onda su se 90-tih godina prošlog vijeka pojavili Montegrini, koji propovijedaju da se novi nacionalni indentitet ne može uspješno graditi bez  svoje države, svog jezika i  pisma, i svoje crkve. U skladu sa tim započeli su da sprovode svoje šovinističke ofanzive. U prvoj ofanzivi 2006.godine, silom na sramotu, prelamanjem mozgova i dovođenjem glasača iz bijelog svijeta odvojili su Crnu Goru od Srbije. Druga ofanziva zahvaljujući finansijskim injekcijama rezultirala je, usvajanjem Ustava po kome su Srbi postali građani drugoga reda u Crnoj Gori.

Treća ofanziva je okončana progonom srpskog jezika i ćirilice iz zvanične upotrebe u  Crnoj Gori. U četvrtoj ofanzivi obavljeno je sistematsko brisanje srpskih pisaca iz udžbenika, prepravljanje istorijskih činjenica i zatiranje cjelokupne kulture srpskog naroda u Crnoj Gori.

Peta montenegrinska ofanziva počela je 2015.godine Predlogom zakona o slobodi vjeroispovijesti. Međutim kad su tadašnji ministar za ljudska prava i raspop Dedeić krenuli po Crnoj Gori da organizuju javne tribine, proveli su se kao bosi po trnju. Ni jedna  tribina nije uspješno održana. Zbog toga su se privremeno povukli na rezervni položaj. Nakon tri godine procjenili su da je došao trenutak da se otimanje hramova Srpske pravoslavne crkve u Crnoj Gori konačno obavi.

Artiljerijska priprema za nastavak pete ofanzive obavljena je na nedavnom kongresu DPS-a. U skladu sa tim za 24.decembar ( katolički Badnji dan) zakazana je rasprava u Skupštini Crne Gore o Predlogu zakona o slobodi vjeroispovijesti, tačnije o otimanju hramova Srpske pravoslavne crkve. Iako je ranije bilo nepisano pravilo da Skupština ne radi na katoločki Badnji dan, ovoga puta su prevagnuli antisrpski interesi vladajuće koalicije.

Nema nam druge, nego da se ponovo pozovemo na Njegoša, „ nada nema pravo ni u koga, do u Boga i u svoje ruke“. Zato Pokret za Pljevlja poziva građane Pljevalja da se odazovu pozivu Mitropolije crnogorsko-primorske i Eparhije Budimljansko-nikšićke i masovno pođu na crkveno-narodni sabor  21.decembra, kod  Sabornog hrama Sv. Vasilija Ostroškog u Nikšiću.  I  da uz pomoć Boga i Sv. Vasilija Ostroškog zaustavimo ovo ludilo u Crnoj Gori.

„Muž je branič žene i đeteta, narod branič crkve i plemena“.

 

 

POKRET ZA PLJEVLJA

11.12.2019.g

 

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

MRŽNJA I PANIKA

Svojevremeno je Duško Radović, dječiji mudrac i pjesnik, napisao veliku istinu: „ kad lopovi počnu …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.