utorak , decembar 1 2020
Početna / Vijesti / Politika / Pokret za Pljevlja: Petnaest minuta države

Pokret za Pljevlja: Petnaest minuta države

Nakon što je policija Montenegra, po ko zna koji put do sada, pokazala svu brutalnost i “snagu države” na nedužnim građanima, pred kamere je ekspresno iskočio, ni manje ni više nego lično premijer Marković. Dok su u Budvi, još pekli suzavci, fijukali pendreci i letjele kamenice, u stilu velikog demokrate, sa maskom na smrtno ozbiljnom licu, Marković pristupi pa izjavi “Ovo što se sada dešava nije zato što je država slaba, već zato što je trpeljiva i želi da da priliku razumu, ako ga ne bude imalo država će to rješiti za 15 minuta”!

Blago nama i sa njim i sa takvom, moćnom, ali iznad svega trpeljivom državom. Katastrofalnu ekonomsku situaciju i podjele u društvu koje klizi u haos, on bi da riješi za 15 minuta! Alal vjera Premijeru! I sve uglađeno, sa maskom i u rukavicama, valjda maniri udbine škole lijepog ponašanja.

Samo bismo da pitamo, da li ste “vazda” efikasni, kao kada treba pendrekom postizati evropske standarde. Gdje vam bi SAJ neke godine, kada su Albanci i UČK-a  premjeravali Prokletije i postavljali  međaše kilometrima unutar Crne Gore? Kako to da izginu cvijet mladosti ove zemlje, decenijama unazad, u po bijela dana na ulicama, u obračunima raznoraznih kriminalnih klanova? Nema vas tamo ni za 15 godina, a prijetite u Budvi sa 15 minutadržave! Gdje vam je partijski ideolog Svetozar Marović, kako umače SAJ-u sa onih 400 miliona? I mnogi vaši “Svetozari” koji ojadiše i narod i državu.

A da su ova država i ovaj narod trpeljivi iznad svega, to vam stvarno vjerujemo. Jer, trpimo DPS hobotnicu, evo trideset godina, otimačinu i pljačku epskih razmjera, raznih Đukanovića, Marovića, Brkovića, Roćena i društva. No, sve ima svoje granice. Strpljenje je pojam konačan, taman kao što i batina ima dva kraja, Premijeru.

 

Sve smo trpljeli, ali ovo nećemo! Najbrutalnijom silom ste udarili na narod i na njegove svetinje. Ne igrajte se vatrom Premijeru, svikli smo mi mrijeti vjekovima, i za manje stvari. Ne prelazite crvenu liniju za 15 minuta, zbog koje ćete žaliti 15 godina. Ako vam je milenijumska država stala u četvrt sata gole sile, propalo se.

NE DAMO SVEŠTENIKE I SVETINJE!

POKRET ZA PLJEVLJA

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

Zdravko-Krivokapic-660x330

Mandatar Zdravko Krivokapić predložio sastav nove Vlade

“Opredijelio sam se da imam samo jednog potpredsjednika a on je Dritan Abazović”, kazao je …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *