nedelja , 24 septembra 2023
Početna / Vijesti / Politika / Pokret za Pljevlja: Pi!

Pokret za Pljevlja: Pi!

Prvo je Centar bezbjednosti Herceg Novi, na 10 godina, zabranio ulazak u Crnu Goru ,čuvenom pjevaču i kantautoru Vladu Georgijevu, koji živi i radi u Beogradu , inače rođenom Novljaninu.  Razlozi za zabranu? I oni su zabranjeni. Pi!

Potom je gradonačelnik Podgorice mlađani Ivan Vuković spustio na zemlju zastave sa zgrade  Skupštine Podgorice, kao i one  ispred nje, na četiri  dana, koliko je trajala Podgorička skupština 1918.godine. Razlog? Pogrešan čovjek , na pogrešnom mjestu  u pogrešno vrijeme. Pi !

Potom je Ministarstvo vanjskih poslova proglasilo za personu non grata ambasadora Srbije u Crnoj Gori Vladimira Božovića, jer se „miješao  u unutrašnja pitanja zemlje u kojoj službuje“. Kako se miješao?  Tako što je izjavio da je Crna Gora oslobođena 1918.godine, a Podgorička skupština bila izraz slobodne volje građana Crne Gore. U čemu je problem? Problem je u tome što se ustavštvo ranije u Crnoj Gori, poput marihuane, gajilo „po kuća“ , a poslednjih 15 godina je postalo državna ideologija. Zahvaljujući njoj Crna Gora nije okupirana u januaru 1916.g, kad je prvi put u svojoj istoriji, potpisala kapitulaciju, a kralj Nikola pobjegao iz zemlje, već 1918.g kad je 160 poslanika, svih vjera i nacija, jednoglasno odlučilo da se ujedini sa Srbijom, i tako ujedinjena uđe u zajedničku državu Srba, Hrvata i Slovenaca.

Kao akt reciprotiteta Ministarstvo inostranih poslova Srbije je zatražilo da ambasador Crne Gore u Beogradu Tarzan Milošević u roku od 72 sata napusti Srbiju. Međutim, nakon 24 sata odluka je povučena kako bi se pružila šansa novoj demokratskoj Vladi Crne Gore, da normalizuje odnose između dvije države, i vrati ih na nivo koji građani zaslužuju. Alal vjera Srbijo! Odluku je pozdravio i evropski komesar Varhelji i zatražio od vlasti Crne Gore da isto učini sa svojom odlukom. Međutim, to ne dopire do mozgova crnogorskih doglavnika. Umjesto toga visoki funkcioneri DPS-a i crnogorski tajkuni, u iščekivanju lustracije i Zakona o ispitivanju porijekla imovine, kupuju vile i nekretnine po Dedinju, Zlatiboru i Novom Sadu. Po starom oprobanom receptu da je Srbija zajednička, a Crna Gora samo njihova prćija. Pi!

 

 

 

POKRET ZA PLJEVLJA

30.11.2020.

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

Bečić neće sa Zenkom i SD-om

Predsjedništvo Demokratske Crne Gore jednoglasno je na jučerašnjoj sjednici prihvatilo predlog lidera partije Alekse Bečića …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.