četvrtak , maj 19 2022
Početna / Vijesti / Politika / Pokret za Pljevlja: Pljevaljska jadikovka

Pokret za Pljevlja: Pljevaljska jadikovka

Ima li iđe, iđe, iđe, išta, išta, išta, dobro da mi pričaš o Pljevljima? Nema, bogomi, ništa. Tako uglavnom počinju razgovori o aktuelnoj stvarnosti u našem gradu. Dok se nekad pjevalo: “u Titogradu sve što valja, to je iz Pljevalja“, danas Pljevlja i Pljevljaci, u Podgorici pa i šire, služe za pravljenje viceva. Prosto kao da su na nas bačene čini, ili nam je lokalna vlast ukleta. A kako i ne bi bila, narod je davno rekao da je oteto prokleto, pa i vlast. Nego idemo redom:

 • Izvršni direktor DOO „Čistoća“ ekspresno je smijenjen bez prava na odbranu.
 • Potpredsjednik opštine podnio ostavku.
 • Glavni administrator podnio ostavku.
 • Izvršni direktor DOO „Grijanje“ na lični zahtjev razrješen dužnosti.
 • Predsjednik Odbora direktora DOO „Centra za sport i rekreaciju“ podnio ostavku.
 • Upravna inspekcija MUP-a je utvrdila da troje rukovodilaca Sekretarijata i službi Opštine Pljevlja ne ispunjava Zakonom predviđene uslove u pogledu osuđivanosti za krivična dijela, koja ih čini nedostojnim za vršenje funkcije. U pitanju su: v.d. sekretara Sekretarijata za Opštu upravu, v.d. načelnice Građanskog biroa i v.d. komandira Službe zaštite.
 • Načelnik Komunalne policije podnio ostavku prije više od godinu dana, a nije izabran novi.
 • Predsjednik opštine se sudi sa stranačkim kolegom, zato što mu je prijetio da će ga „ubiti ko zeca“.
 • Nedavno je došlo do klizanja upravne zgrade kopa Potrlica (bivša uprava Prevoza) i objekata separacije, iako su u pomenute objekte i njihovu stabilizaciju uložena značajna sredstva u prethodnom periodu.
  Blok 2 TE Pljevlja postaje čardak ni na nebu ni na zemlji. Sad nas ubjeđuju kako će kineska banka i osiguravajuća kuća finansirati izgradnju bloka 2 koji bi trebalo da grade Česi i Amerikanci, a prethodno su na tenderu odbacili ponudu kineskih firmi. Što bi narod rekao malo sjutra.
 • Tender za izgradnju toplane je poništen od strane Predsjednika opštine, pošto nije bila ni jedna ispravna ponuda. Utjeha je što je to tek prvi tender, a znamo da je za rekonstrukciju Doma kulture propalo sedam tendera, po čemu je aktuelna lokalna uprava neslavni rekorder.
 • U Podgorici je uklonjena tabla koja je svjedočila da je Rudnik uglja svojevremeno finansirao izgradnju SC Morača.
 • Utjeha je što ispred hale Tivoli u Ljubljani još uvijek postoji ploča na kojoj piše da je Rudnik olova i cinka Šuplja stijena, u vrijeme direktorovanja Slovenca Slavka Dulara finansirao njenu izgradnju.
 • Kad je trebalo Pljevljacima, u vrijeme izgradnje termoelektrane Pljevlja i proširenja kopova Rudnika uglja, izgraditi bazen i tako nadomjestiti devastaciju kupališta na Ćehotini, pare su, zahvaljujući tadašnjem saveznom ministru finansija Momu Cemoviću i pljevaljskim poslušnicima otišle u Berane za izgradnju sportske hale.
 • Na području šumskog gazdinstva Pljevlja zahvaljujući nebrizi Vektre Jakić i JP Crna Gora šume trune više od 200.000 kubnih metara sušike, odnosno jedan godišnji prirast, koji na području pljevaljske opštine iznosi 220.000 kubnih metara.

Ovako bismo mogli nabrojati još mnogo nepočinstava lokalne i republičke vlasti u odnosu na Pljevlja. Sigurni smo da se ništa neće promijeniti u tom odnosu, koji Pljevlja tretira kao koloniju, sve dok se ne promjeni i republička i lokalna vlast.
SLOBODA MIHAILU ČAĐENOVIĆU

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

logo Ujedinjena CG

OOUCG:Nedogovornost lokalne uprave vodi gašenju privrede

Opštinski odbor Ujedinjene Crne Gore na jučerašnjoj sjednici konstatovao je da se stanovnici opštine Pljevlja …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *