subota , 20 jula 2024
Početna / Vijesti / Politika / Pokret za Pljevlja: POLITIČKI ZEMLJOTRES NA PRIMORJU

Pokret za Pljevlja: POLITIČKI ZEMLJOTRES NA PRIMORJU

Kada je Crna Gora 12. jula 1941. godine, na Petrovdanskom saboru potpisala kapitulaciju, nije prošlo ni 24 časa, narod je gromoglasno rekao NE, tom sramnom istorijskom činu.NATO ljeta 2017. prošlo je desetak dana od kapitulacije potpisane 28. aprila u Pajinom i Sinđinom parlamentu, pa se 7.maja, na lokalnim izborima u Herceg Novom desio politički zemljotres. A kako i ne bi, kad su Paja i Sinđa postali perjanice NATO Crne Gore, savremeni primjeri nečojstva i nejunaštva.

Elem, uprkos činjenici da su izbori tog dana održani samo u jednoj opštini, da je bila upregnuta kompletna infrastruktura DPS-a, unatoč logistici Vlade Crne Gore, policije, državne bezbjednosti i organizovanog kriminala, režim je u Herceg Novom dobio vruć šamar.Tako je 7.maja Herceg Novi još jednom pokazao da je ne samo „srpska varoš“ i „crnogorski ponos“ već i DPS polom.

Pokret za Pljevlja je uvjeren da će se ovi porazi u nizu, nakon Budve, Kotora i Herceg Novog nastaviti i na narednim lokalnim izborima, u Pljevljima pogotovu.Ako je 13. jula 1941, godine Crna Gora krenula u antifašističku borbu za slobodu, 7.maj ove godine je označio početak izbornih antiNATO i antiDPS bojeva za slobodu.U svakom slučaju, ova borba protiv Nato okupacije, koja je počela neto pobjedom u Herceg Novom, završiće se bruto porazom DPS-a i svih potpisnika kapitulacije od 28.aprila.

Davno je rečeno da krčag ide na vodu dok se ne razbije, a razbiti se mora sve što se gradi na lažima, bar mi Pljevljaci to najbolje znamo.Iako su u laži kratke noge, ovdje u Pljevljima i u Crnoj Gori su podugačke, jer traju bezmalo tri decenije.Nego da se vratimo pljevaljskim DPS lažima.Lokalni izbori u Pljevljima na proljeće iduće godine biće peti po redu uoči kojih će DPS ponovo aktivirati, iliti podgrijati, već bajatu priču o bloku 2 termoelektrane na zemlji, i toplifikaciji Pljevalja na nebu.

Isto toliko vremena je proteklo ovom dolinom plača, a vode Ćehotinom, kako je pokrenuta priča o gradnji Doma za stara lica iz Pljevalja. Da bi konačno ovih dana bilo obnarodovano da će u njemu biti smještena raseljena lica.Doduše predsjednik opštine je cinično obećao da će, nakon određenog vremena, biti prostora i za smještaj starih lica sa područja naše opštine.Treba samo sačekati da pomru raseljena lica, nije tako rekao, ali tako mu dođe.

Isti predsjednik je, u susret MOSI igrama koje se ove godine održavaju u našem gradu i lokalnim izborima, počeo adaptaciju ulice Kralja Petra, bez projektne dokumentacije i bez rekonstrukcije podzemnih instalacija.Tako se u Pljevlja ponovo vraćaju devedesete godine, kada je nakon raskola u DPS-u Rudnik uglja postao paralelna lokalna uprava, koja je probijala i nasipala lokalne puteve bez projekata, kupovala stočne vage za pijace i volove za glasače.

Ovoga puta projekta nema jer investitor Direkcija javnih radova, projektant i revident, makar prema predsjedniku opštine „nisu u nekom skladu“, pa je lokalna vlast krenula da kreči i šminka glavnu ulicu.A sjutra će je raskopavati kad pukne prva dotrajala vodovodna cijev, zato što u NATO Crnoj Gori ništa nije u skladu.

Isti predsjednik je, nakon što je sportskom centru „Ada“10. aprila isključena struja, obećao da će problem vrlo brzo biti riješen.Možda je čovjek vjerovao da će NATO uplatiti tih, za njih tričavih, 32 ooo evra duga za struju.Ali avaj, ne dolazi NATO da daje, već da uzima.Prvo slobodu, pa onda ostalo.

Gospodo iz DPS-a, džabe krečite, sleduju vam porazi u nizu, politički zemljotres iz Herceg Novog će se ponoviti i u Pljevljima.

 

U Pljevljima 13.05.2017.

POKRET ZA PLJEVLJA

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

Tosic: Nuzno je da oni koji su unistili pljevaljska preduzeca odgovaraju

Danas je Skupštinu opštine Pljevlja zvanično posjetio potpredsjednik Vlade Crne Gore Momo Koprivica. “Imajući u …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.